5 mascaratips voor perfect uitziende wimpers

Complimenten gegarandeerd.

Lees ook

We gebruiken het bijna allemaal elke dag: mascara. Een likje mascara zorgt ervoor dat we er een stuk wakkerder uitzien en is nét wat we nodig hebben voor het false lash effect. Hoe kunnen we mascara nou het beste aanbrengen? Er zijn verschillende hacks waarmee je wimpers er altijd zo mooi mogelijk uitzien. Wij zetten er vijf voor je op een rij.

1. Eerst onder aanbrengen, daarna boven

Het is je vast al veel te vaak overkomen: je hebt mascara op je bovenwimpers aangebracht en ziet ineens allemaal vlekken boven je ogen. Door de concentratie bij het aanbrengen van mascara op je onderwimpers, doe je je ogen verder open. Dat zorgt ervoor dat je mascara op je oogleden terecht komt. Een simpele manier om dat tegen te gaan, is door eerst mascara op je onderwimpers aan te brengen. Scheelt weer een ergernis.

2. Warm maken

Klonten in je mascara zijn natuurlijk niet wat je wilt. Ze zorgen er namelijk voor dat je je mascara een stuk minder lang kunt gebruiken. Door je mascara even warm te maken, voorkom je klontvorming. Zet je mascara in een beker met warm water en wacht een paar minuten. Het warme water zal ervoor zorgen dat je mascara weer vloeibaar(der) wordt. Resultaat: mooie wimpers zonder klonten.

3. Niet pompen

Iets wat we vaak automatisch doen als we mascara aanbrengen, is het borsteltje op en neer pompen in de houder. Dit zorgt ervoor dat er extra lucht bij je mascara komt, waardoor hij sneller uitdroogt. Probeer dit dus zoveel mogelijk te voorkomen en steek je borsteltje maximaal een extra keer in de houder.

4. Poeder gebruiken

Wil je vollere wimpers? Daar is een simpele hack voor. Breng eerst een basislaagje mascara aan. Strooi vervolgens een dun laagje babypoeder, translucent powder of meel overheen. Breng een tweede laag mascara aan en je zult zien dat je wimpers een stuk voller lijkt. Thank us later.

5. Wimperkruller is your best friend

Last but not least: een wimperkruller is een must als je volle wimpers wilt. Maak hem even warm met je föhn, krul je wimpers en breng daarna je mascara aan. Je zult zien dat je wimpers voller lijken én dat de krul heel lang blijft zitten. Heb je daarbij ook nog eens eerst mascara op je onderwimpers gedaan én poeder op je wimpers gestrooid tussen de twee laagjes door? Dan heb je het allerbeste resultaat. False lash effect gegarandeerd.

Bron: Trendalert | Beeld: Pixabay

Laatste nieuws

Zie ook