Needle spiking-slachtoffer: ‘Ik voelde duidelijk een prik van een naald’

'Mijn hele lichaam tintelde en ik kon niet lopen.'

Er melden zich steeds meer slachtoffers van needle spiking en op een festival in Den Haag werd zelfs een verdachte aangehouden. Ook Daniëlle werd slachtoffer. Aan Grazia vertelt ze haar verhaal.

Na twee jaar konden we eindelijk weer naar het Pleinfestival in Kaatsheuvel. Eenmaal op het plein hoorde ik geruchten over needle spiking: vooral heel jonge meiden die hierdoor de avond ervoor out waren gegaan. Ik wilde me niet bang laten maken en probeerde vooral te genieten, maar was wel op mijn hoede.”

Tintelingen

“Helemaal toen we de feesttent uitliepen, en werden aangesproken door twee mannen die op irritante toon vroegen of wij er langs wilden. We liepen snel door, en voor ik het wist voelde ik een prik in mijn arm. Ik werd meteen duizelig, kon nog net een paar stappen zetten voordat ik out ging. Na anderhalve minuut werd ik wakker, liggend op de grond. Ik dacht eerst nog: waar ben ik? Iedereen om me heen was in paniek. Ik voelde me duizelig en probeerde op te staan, maar dat lukte niet. Mijn hele lichaam tintelde en ik kon niet lopen.”

“Op een brancard werd ik naar de EHBO gebracht. Binnen een paar minuten voelde ik de tintelingen wegtrekken en kon ik mijn benen gelukkig weer bewegen. Aan de hulpverleners vertelde ik meteen dat ik een prik in mijn arm had gevoeld, en inderdaad: er was duidelijk een prikgat te zien. Deze werd omcirkeld, zodat ik goed in de gaten kon houden of het niet geïnfecteerd raakte.”

Bloedtest

“De politie kwam er al snel bij. Zij vertelden mij dat ze bezig waren met een onderzoek, en vroegen me diezelfde avond in het ziekenhuis een bloedtest te doen. Niet alleen om te checken wat er in mijn arm was gespoten, maar ook om te testen of ik geen hiv of hepatitis had opgelopen door die naald.”

“Ik was in shock: het zal toch niet… Ondertussen voelde ik me langzaam weer de oude worden. Uit de bloedtest bleek helaas niet met wat voor vloeistof ik was geïnjecteerd. Ik denk zelf aan een soort narcosemiddel. Ik weet hoe een narcose voelt, en heb mijn vermoedens ook aan de recherche doorgegeven. Net als de geruchten die ik hoorde over mannen die zijn gezien met naalden.”

Verzinnen

“Ik vind het irritant dat in de media vaak zo makkelijk over needle spiking wordt gesproken. Alsof slachtoffers dit verzinnen. Ik ben dan ook blij dat er eindelijk iemand in Frankrijk is aangehouden die door slachtoffers op het strand betrapt is met een injectiespuit. En nu ook in Den Haag. Het is zo belangrijk dat mensen zoals ik serieus worden genomen, en dat er alles aan wordt gedaan om de daders te vinden.”

Dit artikel is afkomstig uit de nieuwste Grazia. Je vindt het volledige artikel, een groot interview met Jaimie Vaes en meer in Grazia #5 2022. Nu in de winkels!

Bron: Grazia #5 2022 | Tekst: Kim Buitenhuis | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws