Déze 6 festivals wil je deze zomer niet missen

Geloof ons: deze 6 festivals wil je deze zomer niet missen.

Lees ook

We hebben er twee jaar naartoe geleefd, maar deze zomer is het festivalseizoen eindelijk aan. Bijna elk weekend kun je losgaan op kleine en grote feestjes. Weet je even niet waar te beginnen? Wij zetten zes van de leukste festivals van deze zomer op een rij. Zoek je festivaloutfit maar alvast uit en dansen maar!

By the creek: 2-3 juli, Vianen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door By the Creek (@bythecreekfestival)

Dit jaar voor het eerst als weekender: dit festival in Vianen aan de rand van Utrecht heeft tal van verschillende area’s die langs het water zijn opgesteld waar je kunt losgaan op dance en techno, maar ook op hiphop en R&B. Idyllisch, knap en te fijn om hier te dansen.

Awakenings Summer Festival: 29-31 juli, Hilvarenbeek

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AWAKENINGS (@awakenings)

De Awakenings-festivals zijn je vast wel bekend, maar dit jaar duurt het festival in Hilvarenbeek maar liefst drie dagen en zijn er negen stages waar je je technohart blij mee kunt maken. Ook een primeur: voor het eerst kun je er ook blijven logeren. Plof na het dansen neer in je eigen tentje of boek een comfy bungalowtent, en de volgende dag doe je alles op repeat. Dance, dance, dance!

Milkshake: 30-31 juli, Amsterdam

Trek je meest kleurrijke, flamboyante outfit uit de kast, want dit is het festival om te shinen als een ware paradijsvogel – maar bovenal om gewoon lekker jezelf te zijn. Hier moet niets, maar mag alles en kun je los op house, disco, R&B, pop en urban.

Solar Weekend Festival: 4-7 augustus, Roermond

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Solar Weekend (@solarweekend)

Een van de leukste, creatiefste festivals van het land: Solar. Hier kun je los op tja.. wat niet eigenlijk. Van pop tot dance en hiphop en rap. Aangekleed met de meest spectaculaire decors kun je hier zeker weten helemaal los.

Mysteryland: 26-28 augustus, Haarlemmermeer

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mysteryland (@mysteryland_official)

Een van de langstlopende elektronische festivals ter wereld is dit jaar groter dan ooit. Dompel je drie dagen lang onder in de magische wereld van Mysteryland met knallers van stages en een line-up met driehonderd artiesten. Ga los op dance, techno, funk en hiphop en hou nog wat energie op ’t eind over voor afsluiter Armin van Buuren.

Tomorrowland

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tomorrowland (@tomorrowland)

Over een paar weken gaat ook Tomorrowland van start. In de weekenden van 15-17 juli, 22-24 en 29-31 juli barst het feest weer los in België. Maar denk je er wel om om je oren te beschermen? Om festivalgangers optimaal te laten genieten van de muziek lanceert Loop Earplugs daarom in samenwerking met Tomorrowland de limited edition oordoppen Loop x Tomorrowland Experience Earplugs. De oordoppen maken gebruik van filters die geluidsgolven niet helemaal blokkeren. Je kunt dus optimaal genieten van de muziek én je oren beschermen.

Dream Village Festival: 10-11 sep, Bavel

Dream Village Festival komt met de leukste line-up om het festivalseizoen van 2022 mee af te sluiten. Denk aan: Afrojack, Bizzey, Lucas & Steve, Nicky Romero, Sefa, Paul Elstak, Radical Redemption en Ronnie Flex. Dit festival vlakbij Breda gaat qua muziek alle kanten op, ook fijn: want je kunt dus los op electro en house, maar ook op hiphop en hardstyle. Er zijn twee main stages, maar vergeet ook niet een dansje te doen op de kleinste dansvloer ter wereld of bezoek de wasserette die als karaokebar fungeert. Have fun!

Tekst: Babette Dessing | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook