Huh? Stranger Things-makers delen bijzondere update over spin-off

'Het wordt 1000% anders.'

We zijn nog maar nauwelijks bijgekomen van het vierde Stranger Things-seizoen, of er wordt alweer gesproken over allerlei volgende projecten. Zo lichtten Matt en Ross Duffer, ook wel bekend als productieduo de Duffer Brothers onlangs al een tipje van de sluier op over het aankomende laatste seizoen van de serie. Bovendien blikken ze ook vast vooruit naar de aankomende spin-off van de bloedstollende sci-fi-serie!

Stranger Things spin-off

Yesss, je leest het goed: ook al komt Stranger Things met het vijfde seizoen dan officieel ten einde, we hoeven nog niet volledig vaarwel te zeggen tegen Hawkins. In de podcast Happy Sad Confused deelden de Duffer-broers namelijk dat er een spin-off komt. Maar dat krijgt waarschijnlijk wel een heel andere vorm dan je zou verwachten.

Zo gaat de spin-off niet over de nu al zo vertrouwde karakters, delen de bedenkers. “Ik heb geruchten gelezen dat er een Eleven spin-off zou komen, of een Steve en Dustin spin-off…maar dat is helemaal niet interessant voor ons. We hebben dat allemaal al gedaan. We hebben al talloze uren zitten in het verkennen van die karakters. Dit nieuwe project wordt iets heel anders.”

Under wraps

Hoe anders, vraag je je misschien af? Daar laten de brothers geen gras over groeien: “1000% anders.” Maar wat we dan wél van de nieuwe serie kunnen verwachten? Daar houden de broers hun lippen stijf over op elkaar. Ook streamingplatform Netflix deelt geen details.

Wel maakte de videodienst bekend dat de Duffer-broers hun eigen productiemaatschappij krijgen onder Netflix: ‘Upside Down Pictures’. Kortom: zelfs al nadert het einde van Stranger Things sneller dan we graag zouden zien – van de ultraspannende Duffer Brother-series zijn we nog lang niet af.

Toneelstuk

Een ander bijzonder detail dat Netflix deelde is dat er een tweede Stranger Things spin-off komt. Die hoeven we alleen niet op het platform zelf te verwachten. In plaats daarvan gaat het om een Stranger Things-theaterstuk. Say what?!

Waar het toneelstuk precies uitgevoerd gaat worden, en wat we ervan kunnen verwachten, is nog niet duidelijk. Wel zouden in het toneelstuk ‘de wereld en mythologie van Stranger Things’ centraal staan, en dat een stel bijzonder ervaren theatermakers de leiding krijgt. Wij zijn benieuwd!

Bron: FilmVandaag, BBC | Beeld: Netflix

Laatste nieuws