Aiii: minder leuk nieuws voor fans van Stranger Things

De makers van de serie lichten vast een tipje van de sluier op over het állerlaatste Stranger Things-seizoen.

Eind vorige week was het dan eindelijk zover: het langverwachte einde van seizoen 4 van Stranger Things. Na een eerste release van zeven episodes eind mei, moesten we nog tot 1 juli wachten voor de bloedstollende final episodes. Maar goed: het wachten werd beloond met een set ultralange afleveringen, waarin de strijd om Hawkins met de wezens uit de Upside Down een absoluut hoogtepunt bereikt.

Lekker lang

Bijna drie jaar lang moesten fans wachten op Stranger Things 4. Maar dat wachten was het waard: de eerste set afleveringen had een runtime van gemiddeld ongeveer 75 minuten per episode. En de finale, episode 9? Daarvoor kon je popcorn er maar beter bij pakken, want met 150 minuten aan content was dit een film-worthy laatste aflevering.

Met deze lekker lange episodes was het vierde seizoen in één klap vijf uur langer dan de vorige seizoenen. Niet dat de fans daar over klaagden, overigens – Volume 2 van seizoen 4 stond na de launch direct bovenaan de Netflix-charts. No wonder: iedereen wil weten hoe het afloopt tussen Eleven en paranormal supervillain Vecna. Toch lieten de makers van de serie weten dat we onze verwachtingen voor seizoen 5 weer een beetje moeten bijstellen.

Seizoen 5

Bedenkers en producers van de serie, Matt en Ross Duffer, ook bekend als de Duffer Brothers, doen deze onthulling namelijk als gasten bij de Happy Sad Confused-podcast. Hier blikken ze terug op het vierde deel van de razend populaire serie, en lichten ze een tipje van de sluier op over het aankomende, laatste seizoen van de serie. “We verwachten niet dat het vijfde seizoen net zo lang gaat zijn als Stranger Things 4“, deelt Matt. “In het vierde seizoen is er nog een aanloop van bijna twee uur voor dat de kids echt in een bovennatuurlijk mysterie verwikkeld raken. Je leert ze weer kennen, krijgt een kijkje in hun levens, ziet hoe ze zich aanpassen aan de middelbare school, enzovoort.”

Het vijfde seizoen verloopt in die zin een stuk vlotter, voorspellen de producers. “Het tempo gaat er goed inzitten”, deelt Matt, “maar we weten nog niet of het echt met 100 kilometer per uur gaat zijn.” Dat seizoen 4 (spoiler alert!) op een flinke cliffhanger is geëindigd, speelt natuurlijk ook mee. “Karakters zitten al middenin de actie. Ze hebben al een doel en een drive, en dat scheelt in elk geval een paar uur en gaat dit seizoen echt anders doen voelen.”

Kortom: nog genoeg om naar uit te kijken – ook al is het een tikje minder dan het vierde seizoen.

Laatste nieuws