Yum: zo maak je gemakkelijk de lekkerste ijskoffie

Heerlijk voor in de zomer!

Zodra de temperaturen beginnen te stijgen en het zonnetje zich weer regelmatig laat zien, verruilen we onze kop koffie voor een ijsvariant. Maar we hebben niet altijd tijd om zo’n pot koffie af te laten koelen ‘s ochtends. Gelukkig heeft (hoe kon het ook anders) TikTok de oplossing.

IJskoffie maken

Een lekkere ijskoffie op z’n tijd gaat er altijd in bij de redactie. Helemaal nu het steeds warmer wordt, is een gekoelde dosis cafeïne extra welkom! Maar elke dag langs je lokale koffiehuis? Dat tikt flink aan. En om nu iedere ochtend een uur te moeten wachten tot je bakkie troost lekker gekoeld is, is ook geen optie. Er is gelukkig een handige lifehack voor dit probleem.

In plaats van elke ochtend een verse pot koffie te zetten, raadt TikTokker Katie Lopynski aan om een flinke pot koffie te zetten en deze vervolgens in te vriezen als ijsblokjes. Hierdoor blijft je koffie vers en behoud je die heerlijke koffiesmaak. Bewaar je bevroren koffie makkelijk in de vormen voor je ijsklontjes, en voilà: elke ochtend koude koffie.

@katielopynski coffee ice + oat milk✨ is it just me, or does this get you in the mood? #cuisinebykatie #asmr #coffeeice #simplerecipe ♬ Sunset – ØDYSSEE & Gatz2Gatz

Opties

En met die ijsklontjes kun je vervolgens precies doen wat je wilt. In haar video mengt Lopynski de ijskoffie bijvoorbeeld met havermelk. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere soort melk. Of ga aan de slag met een melkopschuimer. Siroopje erbij, een dot slagroom…zo creëer je je eigen luxe latte-ervaring! Wij zetten in elk geval vast een pot koffie en maken ruimte in onze vriezer…

Bron: Kookfans | Beeld: TikTok, BrunoPress

Laatste nieuws