Julie Andrews doet boekje open over The Princess Diaries 3

Er gaan al jaren geruchten over een derde film.

Lees ook

Als we érgens graag een vervolg van willen, dan is het wel van The Princess Diaries. Maarre, helaas lijkt die droom niet uit te gaan komen. Julie Andrews, die de rol van koningin Clarisse Renaldi vertolkte, ziet een derde film namelijk niet zitten.

The Princess Diaries 3

Het is al meer dan twintig jaar geleden sinds de eerste film van The Princess Diaries in de bioscopen verscheen. Drie jaar later verscheen het tweede deel en daarna… niets. Hoewel fans al jaren hopen op een derde Princess Diaries-film, helpt actrice Julie Andrews ons voor eens en altijd uit die droom. “Ik denk dat het te laat is om dat nu nog te doen”, laat ze weten aan The Hollywood Reporter. “Jaren geleden werd er gepraat over een vervolg, maar dat is nooit gebeurd.”

“Vooral voor mij is het nu te ver weg om ernaar terug te gaan”, gaat de 86-jarige actrice verder. “Het is een mooie gedachte, maar ik denk niet dat het waarschijnlijk zou zijn.” Daarnaast zou het lastig zijn om een geschikte director te vinden, denkt Julie. Garry Marshall, de director van de eerste twee Princess Diaries-films, kwam in 2016 te overlijden.

Working on it

Hoe begrijpelijk de redenen van Julia ook zijn, het is een harde klap voor fans dat er geen derde deel van The Princess Diaries komt. Enkele jaren geleden leek een vervolg namelijk nog erg dichtbij. “Ik heb er wel zin in”, liet Anne Hathaway, die prinses Mia Thermopolis speelde in de film, weten in 2019. Julie Andrews en onze producer Deborah Martin Chase ook. We willen allemaal erg graag dat het lukt. Maar we willen het alleen als het perfect wordt, omdat we zoveel van deze films houden. Het is net zo belangrijk voor jullie als voor ons. En we willen niet al iets leveren als het nog niet klaar is. We werken er aan.”

Hoe het Mia verder vergaat als kroonprinses van Genovia en hoe de romance tussen Clarisse en Joe verloopt? Guess we’ll never know…

Bron: E! News, Grazia (archief) | Beeld: The Princess Diaries

Laatste nieuws

Zie ook