Fun facts over Bridgerton: deze dingen wist je waarschijnlijk nog niet over de cast

Wist je bijvoorbeeld dat acteur Jonathan Bailey eigenlijk auditie deed voor een andere rol?

De serie Bridgerton is zo’n enorme hit, dat de fans de serie al meerdere keren op Netflix hebben bekeken. En de serie door en door kennen is natuurlijk een ding, maar wist jij de volgende feitjes over de castleden eigenlijk al?

1. Jonathan Bailey deed auditie voor de rol van Simon

Wat doet Jonathan Bailey het toch goed als Anthony Bridgerton. We kunnen ons de serie niet meer voorstellen met een andere viscount. Toch was het niet deze rol waar de acteur auditie voor deed. In eerste instantie hoopte hij namelijk de Duke of Hastings te spelen, maar deze rol ging uiteindelijk naar acteur Regé-Jean Page. “Ik was in gesprek met het productiebedrijf en Chris van Duser (de showrunner) over familie, de rol van mannen en vrouwen in de maatschappij en onze eigen ervaring”, vertelde Jonathan destijds. “Ze zeiden: ‘Heb je al nagedacht over de rol van Anthony? We sturen je het script, want we denken dat het de perfecte rol voor jou is’.”

2. De pruiken van Queen Charlotte waren erg oncomfortabel

De pruiken van Queen Charlotte, daar kun je niet omheen. Dat zijn nogal grote exemplaren. De vele speciale pruiken die actrice Golda Rosheuvel voor haar rol als koningin mocht dragen waren natuurlijk prachtig, maar ze zaten niet bepaald lekker. “Het zijn prachtige stukken, maar het was soms een uitdaging om ze te dragen. Het gewicht was niet niks”, zo vertelde de actrice daarover.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bridgerton (@bridgertonnetflix)

3. Bridgerton had 7.500 kostuumstukken

Het is natuurlijk niet niks om een kostuumdrama te creëren dat zich in 1813 afspeelt. Het productieteam van de serie moest dan ook de handen uit de mouwen steken om alle kledingstukken te maken. De kleding en sieraden kwamen uit landen van over de hele wereld, waaronder Spanje en Italië. Alleen al Phoebe Dynevor, die Daphne speelt, had 104 verschillende kostuums om te dragen in de acht afleveringen die er zijn.

Wil je meer weten over Bridgerton? Op de volgende pagina lees je meer feitjes.

Laatste nieuws