Lizzy van den Herik: ‘Over alle stigma’s en gekke dingen wil ik juist praten’

Het nichtje van Bella en Gigi Hadid timmert hard aan de weg als zangeres.

Lees ook

Ze is het nichtje van topmodellen Bella en Gigi Hadid en ook grote zus Joann van den Herik timmert aan de weg als echte wereldster. Hoe trots ze ook op haar familie is, ze wil niet bekend staan als ‘het nichtje van’. Lizzy van den Herik (21) werkt namelijk hard aan haar eigen platform, PHIA, waarmee ze hoopt de music scene te veranderen, zo vertelt ze in gesprek met Grazia.

PHIA

Vorige week vrijdag lanceerde Lizzy haar eerste nummer Zorg Goed voor Jezelf onder de naam PHIA. Het nummer gaat over haar zus Joann, wat Joann ook meteen het eerste gezicht van PHIA maakt. Waar andere artiesten kiezen voor een artiestennaam, kiest Lizzy juist voor een platform als toonbeeld. “Iedereen maakt muziek en iedereen doet zijn eigen ding en I love that, maar ik wilde daar iets aan toevoegen”, begint Lizzy. “Aan PHIA wordt niet per se één gezicht gelinkt, maar gaan we per project met een ander gezicht samenwerken. Dat kan een persoon zijn, maar dat kan ook een situatie zijn”, legt de zangeres uit. 

Lizzy hoopt hiermee sneller de boodschap van haar muziek te kunnen verspreiden. “Ik wil graag een brug maken van muziek naar alles wat tof of belangrijk is. Dat doe ik door de focus te leggen bij mensen met een message”, vervolgt ze haar verhaal. “Het hoeven niet altijd serieuze onderwerpen te zijn, maar ik vind het een heel mooi idee dat ik samen kan werken met andere creators of met andere mensen die iets moois doen voor de wereld. Muziek is voor iedereen, en als daar een boodschap onder zit wordt dat misschien sneller op een mooie manier verspreidt”, aldus de 21-jarige zangeres.

Famous familie

Het eerste nummer van PHIA Zorg Goed Voor Jezelf is speciaal voor zus Joann geschreven. Joann mag zichzelf inmiddels een heuse celeb noemen, net zoals nichtjes Gigi en Bella. Of Lizzy hen stiekem om advies vraagt? “Ik denk dat iedereen wel iets leert van zijn of haar siblings”, vertelt Lizzy. “Nu is mijn zus natuurlijk bekend, dus dan leer je automatisch wel iets over de business via haar. Maar ik leer ook gewoon veel van haar op een normaal level, dus gewoon als human being”, legt ze uit.

Qua carrière hoopt Lizzy het ver te schoppen, zonder al te veel hulp van haar family. “Ik ben heel trots op alles wat iedereen doet, maar uiteindelijk moet je je focussen op je eigen ding”, weet ze te vertellen. “Mijn zus is model en Gigi en Bella zijn ook modellen. Ik wil iets in de muziek gaan doen, dus dat is eigenlijk totaal iets anders.” 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lizzy 🐉 (@lizzyvdherik)

Stigmas

Toch houdt Lizzy er rekening mee dat mensen haar misschien gaan zien als ‘het nichtje van’. “Het is niet dat ik niet aan hun geconnect wil worden, want ze zijn mijn familie en obviously gaat dat gebeuren. Maar ik wil wel dat mensen begrijpen dat ik mijn eigen persoon ben, hard werk en dat dat niet vanuit hun hoeft te komen”, vervolgt ze. Natuurlijk heeft Lizzy nog wel af en toe contact met de Hadid-zusjes. “Als ze me ergens mee helpen dan is dat alleen maar heel fijn, want ze zijn familie en we supporten elkaar altijd (..) Ik heb er eigenlijk een advantage in, want ik leer heel veel van hun over de industrie en over hoe alles in elkaar zit”, stelt ze.

Ondertussen blijft ze gewoon lekker haar eigen ding doen, en hoopt Lizzy met PHIA de ogen van de muziekindustrie in Nederland te openen. Niets is te gek en vooroordelen zijn er niet. “Over alle stigma’s en gekke dingen wil ik juist praten. Dat maakt PHIA ook zo leuk voor mij”, aldus Lizzy.

Foto: Sem Rietstap

Laatste nieuws

Zie ook