Marieke Elsinga geeft update over mentale gezondheid

Hoe gaat het nu met de radio-dj?

Een pittig jaar, elke ochtend vroeg op de radio en verschillende televisieklussen: het werd in april allemaal even te veel voor Marieke Elsinga. De radio-dj besloot daarom een tijdelijke pauze in te lassen. Aan radio-collega en vriend Mattie Valk vertelt ze hoe het nu met haar gaat.

Aan de beterende hand

Het is inmiddels een maand geleden dat Marieke Elsinga aankondigde haar radio- en televisieklussen tijdelijk neer te leggen. Gelukkig gaat het inmiddels de goede kant op met de radio-dj en presentatrice, vertelt ze woensdagochtend in haar eigen programma op Qmusic, dat Mattie nu tijdelijk zonder haar presenteert.

“Het gaat eigenlijk wel goed, ja. Gewoon een heel stuk beter. Omdat ik minder pieker over ‘oh ik ben er niet en kan ik dat wel maken dat ik er ’s ochtends niet ben'”, legt Marieke uit. “Nu krijg ik weer zin om ideetjes op te schrijven voor de ochtendshow op mijn telefoon.”

Link tool: url not provided

Ontspanningsknop

Het was absoluut geen makkelijke beslissing om een tijdelijke radiopauze in te lassen. Marieke heeft de eerste weken dan ook met een enorm schuldgevoel gekampt. “Ik had daarom ook niet zo’n behoefte aan veel vrienden. Ik moest reflecteren”, vertelt ze over die periode.

“Voor mijn gevoel zat ik op een sneltrein, die ik overigens zelf heb gecreëerd. Ik wilde radio en televisie maken. Dat was mijn grote droom en dat was gelukt”, gaat Marieke verder. “Maar het treintje ging gewoon te hard en het lukte maar niet hem wat rustiger te laten rijden. Op de een of andere manier ook niet op dagen dat ik wél even zeeën van tijd had om die ontspanningsknop te vinden.”

Terug op de radio

Wanneer we Marieke weer terug op de radio kunnen verwachten? “Ik voel me niet gestrest of gehaast om terug te komen en dat is heel fijn. Ik heb er wel een idee over, maar ik wil die datum nog niet hardop zeggen. Ik wil de rust om te kijken wanneer het goed voelt die wekker ’s ochtends weer te zetten”, laat ze weten.

Helemaal stilzitten gaat Marieke de komende tijd echter niet, verklapt ze. “Volgende week start ik met opnames voor een nieuw RTL-programma. Dat wordt het eerste werk dat ik oppak”, aldus de presentatrice. “Het is niet verstandig ook meteen weer de ochtendshow te doen. Ik moet niet meteen weer met 180 kilometer gaan rijden.”

Bron: Shownieuws, AD | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws