Monica Geuze doet onthulling over nóg een nieuwe twist in Temptation Island

Wait, what?!

Liefdesperikelen, twijfels, gevoelens en verleiding: we kunnen er de aankomende tijd weer volop van genieten. Het nieuwe seizoen van Temptation Island: Love or Leave gaat beginnen en wij vroegen hierom presentatrice Monica Geuze het hemd van het lijf. Want waarom móeten we dit seizoen kijken?

Weer een seizoen

Oké, we moeten toegeven dat er niet zoiets bestaat als te veel reality-tv. Toch vragen we ons af hoe elk seizoen van Temptation Island even juicy kan zijn? Het is iedere keer hetzelfde concept, en dat ziet ook Monica in. Aan de telefoon stelt ze echter: “Ook al is het concept hetzelfde – het zijn koppels die hun relatie testen – denk ik toch wel dat Temptation de original guilty pleasure is.” 

Er zijn veel programma’s waarbij je ook je relatie onder de loep neemt, of de connectie met andere singles aangaat, maar Temptation is volgens Monica wel de basis. Ook verschilt het nieuwe seizoen met het vorige, legt ze uit. “Er zijn sowieso wat dingetjes aangepast, ieder jaar zijn er dingen om het nieuwer te maken.”

Nieuwe twists

Kleine twists die het programma net even anders maken dan de voorgaande edities, gaan dit jaar voor een hoop verandering zorgen. Zo vliegen de koppels niet meer samen naar de tropische bestemming, maar beleven ze de reis apart van elkaar. Volgens Monica heeft dit absoluut een toegevoegde waarde. “Als je samen onderweg bent, dan denk je steeds: ‘Oh my god, het gaat nu beginnen’. Het feit dat je samen aan het reizen bent, schept een band. Terwijl het eigenlijk de bedoeling is dat je het avontuur alleen aangaat.”

Daarnaast mochten de deelnemende koppels in Nederland al een blik werpen op de uitgekozen singles. Hier mochten ze per persoon twee favorieten uitkiezen. Volgens Monica een manier om onbewust al met die single mannen bezig te zijn. “Je vraagt je dan van tevoren toch af of je de juiste keuze hebt gemaakt en hoe die mannen in het echt zijn.”

Swing of love

Twee twists die we nog niet eerder in Temptation zagen, maar daar blijft het niet bij. Ook hebben de koppels dit seizoen te maken met een heuse Swing of Love. “Iemand krijgt de kans om Temptation eerder te verlaten, dat noem je de Swing of Love”, legt Monica uit. “Bij de Swing of Love kies je er echt voor om weg te gaan. Dan kan je partner er vervolgens ook voor kiezen om op te dagen, of lekker op Temptation Island te blijven omdat ze de liefde daar hebben gevonden en het naar hun zin hebben.” 

De koppels krijgen bij deze nieuwe toevoeging in het programma de kans om Temptation te verlaten. Hierbij weten ze niet van elkaar welke keuze hun partner gaat maken. “Je zou daar dus ook in je eentje achter kunnen blijven. Dat is heel juicy.” Wij zijn hier héél benieuwd naar!

Temptation Island is vanaf 28 april iedere week op Videoland te zien. Extra fijn: je kunt de eerste twee afleveringen in één keer bekijken.

Beeld: Tom Cornelissen

Laatste nieuws