Monica Geuze: ‘Ik denk dat veel mensen het idee hebben dat ik enorm ijdel ben’

'Ik vind mezelf wel knapper en gezelliger om naar te kijken met make-up.'

Monica Geuze siert de cover van Grazia’s Beauty Issue. In een exclusief interview vertelt de presentatrice openhartig over de liefde, het moederschap en – je raadt het al – beauty. “Ik denk dat veel mensen het idee hebben dat ik enorm ijdel ben, dat valt hartstikke mee.”

Dior

Monica Geuze schittert in Grazia’s Beauty Issue als heus Dior-beautymodel. “Als een droom, zo vet en cool”, vertelt ze daarover. Een aantal jaar terug kwam ik in contact met Dior toen ze me meevroegen voor een persreis naar Los Angeles. Ik was al Dior-fan, maar daar sloot ik ook een innige vriendschap met Jacqueline, hun PR-vrouw. Het is fantastisch om samen te werken met zo’n mooi merk, de beste fotograaf, make-up artist en haarstylisten.”

“Deze shoot was wel even zo’n moment dat je jezelf even moet knijpen. Door de jaren heen heb ik best wat covers gedaan, maar negen van de tien keer kwam ik daar ontevreden vandaan. Vaak willen ze er iets editorials van maken, maar ik ben natuurlijk geen model. Op zo’n dag wil ik me vooral mooi voelen. Ik heb geen zin om erbij te lopen als een of andere clown omdat het nu eenmaal fashion is. Op het moment dat de eerste foto geschoten wordt, weet je meteen of het een goede dag wordt of niet. Dit was er een met een gouden randje.”

IJdel

Hoewel Monica het fantastisch vond om de hoofdrol te spelen in een Dior-beautyshoot lijkt het erop dat ze niet per se elke dag make-up hoeft te dragen. Zo deelt ze dat ze zich ook zonder make-up comfortabel voelt. “Volgens mij laat ik dat al vanaf vlog één zien. Het boeit me geen hol, alleen vind ik mezelf wel knapper en gezelliger om naar te kijken met make-up. Ik heb ook meer zin om dingen te doen als ik mezelf mooi heb opgemaakt. Lekker toch, dat je dat kunt bewerkstelligen met een kam door je haar en wat concealer.”

Dat betekent echter niet dat Monica heel veel met haar uiterlijk bezig is. “Ik denk dat mensen het idee hebben dat ik enorm ijdel ben, maar dat valt hartstikke mee. Ik vind het leuk om bezig te zijn met make-up, maar ik ben niet de hele dag aan het bijpoederen of nog een eyeliner aan het toevoegen”, deelt Monica.

In de nieuwste Grazia praat Monica openhartig over de liefde, moederschap, schoonheid en verleiding. Morgen in de winkel! 

Fotografie: Jasper Rens van Es | Styling: Ashley Veraart | Make-up: Xelly Cabau van Kasbergen | Haar: Siko van Berkel | Assistent Fotografie: Merel Daantje | Met dank aan: Dior Store Amsterdam 

Laatste nieuws