Prince Charmings Lesley blikt terug op exit: ‘It is what it is’

'Ik had wel even een 'oh shit'-moment', aldus Lesley.

Met zijn vrolijke karakter was Lesley een echte publiekslieveling bij de kijkers van Prince Charming. Zijn vrijwillige vertrek kwam dan ook als een total surprise bij zowel prins Chris, de overige mannen en de kijkers. Grazia mocht de deelnemer aan de tand voelen over zijn periode in Il Palazzo en zijn bijzondere exit.

Exit Lesley

In case you missed it: in de Prince Charming-aflevering van vorige week deelde Lesley een shocking nieuwtje tijdens een één op één-momentje met de prins. “Ik moet even iets kwijt, ik loop er al een tijdje mee”, begon hij zijn verhaal. “Maar ik denk dat mijn avontuur erop zit”, deelde hij vervolgens.

Hoe Lesley daar nu naar terug? “Sowieso is het een beetje onnatuurlijk – jij date met die persoon maar 12 andere mannen ook”, legt hij uit. “In een groep vond ik het heel lastig om op de voorgrond te treden. In de show zeg ik ook heel vaak dat ik wat meer m’n best moet doen, maar het voelde op de een of andere manier zo onnatuurlijk…” deelt hij in ons gesprek.

Challenges

Een belangrijk onderdeel van de strijd om het hart van Prince Charming zijn natuurlijk de challenges, waarbij de mannen zich op hun fanatiekst tonen om dates met de prins in de wacht te slepen. Alleen voor Lesley ging die strijd niet heel soepel: “Ie-de-re challenge verloor ik! Zo heb ik geen één op één-moment gehad, en toen begon ik op een gegeven moment wel een beetje te twijfelen”, vertelt hij. “Zo van: ‘Hè, Les, het lukt niet, je wordt niet uitgenodigd voor een date. Is het misschien niet een goed idee, als jij het niet voelt, om gewoon weg te gaan?'”

Mooie connectie

En zo geschiedde. “Ik merkte dat hij zo’n mooie connectie had met de overgebleven mannen”, deelt Lesley bovendien. En dat heeft hij ook meegenomen in zijn besluit. “De tijd die Chris nog met mij zou willen spenderen zou ik daarmee overdragen aan de rest van de boys, zodat zij hún connectie verder kunnen ontwikkelen”.

Spijt

Wanneer we Lesley vragen of hij nog spijt heeft gehad van zijn keuze, heeft hij een duidelijk antwoord. “Ik blijf er achter staan, tot de dag van vandaag”, stelt hij.

Maar dat betekent niet dat het geen moeilijke keuze was. Vooral de reacties van Chris en de overgebleven deelnemers vielen hem zwaar: “Ik had wel even een ‘oh shit‘-moment toen ik het vertelde aan Chris. Zijn reactie was heel supportive maar ook wel heel emotioneel, dus daar schrok ik wel een beetje van.” Ook de reacties van Scott, Jakop, Jimmy en Marcel waren niet makkelijk: “Onderling met de boys, we hadden zo’n goede klik. Het voelde zo fijn daar, maar ik moest het toch voor mezelf doen. Maar laat ik het zo zeggen: it is what it is. De connectie was er voor mij niet, en dat kan ook gebeuren als je meedoet aan zo’n avontuur.” Duidelijk!

Beeld: Jasper Suyk

Laatste nieuws