Prince Charmings Chris steekt volgers hart onder de riem: ‘Je bent niet alleen’

'Het is niet mis om jong te zijn. Zeker niet als je zoekend bent naar je geaardheid, identiteit of gender.'

Lees ook

“Het is niet mis om jong te zijn. Zeker niet als je zoekend bent naar je geaardheid, identiteit of gender”, deelde Prince Charmings Chris vandaag op Instagram. In een uitgebreid bericht geeft hij zijn volgers een aantal tips en steekt hij hen een hart onder de riem.

Foto’s van vroeger

Bij een reeks foto’s uit de oude doos besloot de knappe prins zijn volgers een motiverend bericht te sturen. Op de foto’s zien we een kleine Chris, die naar eigen zeggen vroeger een vrolijke noot was, maar wel met veel vragen rondliep.

“Dit berichtje is voor jou! Als (klein) mens op deze grote wereld”, begint hij zijn bericht. Chris vervolgt zijn verhaal door te vertellen dat hij in de afgelopen weken veel openhartige berichtjes van volgers heeft mogen ontvangen. Veel volgers lieten aan Chris weten dat ze middenin hun zoektocht naar hun geaardheid, identiteit of gender zaten.

Kleine Chris

“Daar weet Chrisje op deze foto’s alles van. Hij was altijd de vrolijke noot, maar zat met veel vragen in zijn hoofdje”, stelt hij. Vervolgens laat Chris weten dat hij zijn volgers graag een aantal tips wil geven. “Voor iedereen die zijn eigen pad aan het bewandelen is van #zelfacceptatie en #uitdekastkomen.”

Goede tips

In totaal deelt Chris negen tips met zijn volgers. Zo laat hij weten dat je niet alleen bent. “Ook al voelt dat (soms) wel zo”, stelt hij. Ook is het volgens hem belangrijk om in het proces te geloven. “Je voelt zelf aan wanneer het moment daar is. Ik wist het al héél lang voordat ik het deelde met mijn ouders (om vervolgens te bedenken: had ik het maar eerder gedaan”, stelt Chris over het moment waarop hij uit de kast kwam.

Daarnaast waarschuwt Chris zijn volgers: “Weet wie je vertrouwt. Mensen die je amper kent, voelen veilig. Maar wees voorzichtig (…) Kies liever een goede vriend, bekende, familielid of docent uit om erover te praten.”

Veiligheid

Ook wil Chris benadrukken dat veiligheid voor hem heel belangrijk is. Niet alleen steekt hij zijn volgers een hart onder de riem, biedt hij aan om een luisterend oor te zijn via een DM op Instagram, ook wijst hij de lezers op professionele hulp.

“Voelt het thuis niet veilig? Dan vraagt het om een andere aanpak, bijvoorbeeld professionele hulp of je eigen huisarts”, adviseert Chris. “Het aantal jongeren met zelfmoordgedachten is hoger binnen LHBTIQ+’ers. Herken je deze gedachtes? Neem dan altijd contact op met zelfmoordpreventie (te bereiken op telefoonnummer 113). Gewoon doen. Beter te vroeg of te vaak dan te laat.”

Chris sluit zijn berichtje af met een lief gebaar. “Virtuele knuffel voor jou. En geef jezelf er ook meteen een!” Mooie woorden, Chris!

Bron: Instagram @chrisberendse | Beeld: Jasper Suyk

Laatste nieuws

Zie ook