Jimmy over Prince Charming-exit: ‘Ik kon niet meer zijn dan mezelf’

'Als ik me nog kwetsbaarder had opgesteld, was ik mezelf verloren.'

Lees ook

Er was zeker sprake van een spanning tussen Prince Charmings Chris en Jimmy, maar van een heuse romance is het helaas niet gekomen. Met Grazia blikt Jimmy terug op zijn Prince Charming-exit. 

Social media

Hoewel Chris voor de meeste heren een onbekende was, gold dat niet helemaal voor Jimmy. “Chris en ik kennen elkaar van social media”, vertelt Jimmy als we met hem bellen. “Ik was in eerste instantie blij verrast toen ik hem zag, omdat ik er weleens aan had gedacht om wat met hem te gaan drinken. Verder ben ik er nooit echt mee bezig geweest, maar toen ik hem zag dacht ik wel meteen: dit kan heel interessant worden.”

Daten 

Jimmy had als een van de eersten een date te pakken met Chris en besloot zich al vrij snel bloot te geven. “Ik ben best wel een open boek. Als ik me bij mensen op mijn gemak voel, laat ik best snel mezelf zien.” 

“Ik deed dat nu ook eigenlijk wel bewust, omdat mensen me al snel als een arrogante jongen zien”, vervolgt Jimmy. “Ik kom superzelfverzekerd over. En dat is voor veel mensen vaak bedreigend”, verklaart Jimmy. “Ik straal gewoon veel zelfverzekerdheid uit en dat wordt snel als arrogant gezien. Ik weet wie ik ben en wat ik wil; door de een wordt dat als arrogant gezien en door een ander als zelfverzekerd.”

Hoewel Jimmy zich openstelde voor Chris, had Chris niet het gevoel dat hij de echte Jimmy beter leerde kennen. “Als je kijkt naar de gesprekken die ik met Chris had, gingen we altijd de diepte in. Bij een paar andere jongens bleef het meer op de oppervlakte. Ik vond het bijzonder dat hij zei: ‘Ik zie de echte Jimmy niet.’ Ik kon niet meer zijn dan mezelf. Als ik me nog kwetsbaarder had opgesteld, was ik mezelf verloren.” 

Stropdassenceremonie 

Tijdens de date met het rots springen, probeerde Jimmy verder uit te zoeken of er wat tussen hem en Chris zou kunnen ontstaan. Helaas zonder succes. Tijdens de stropdassenceremonie die die avond volgde, nam Chris afscheid van Jimmy. Iets wat Jimmy eigenlijk wel zag aankomen. “Onze date ging gewoon goed, maar wij zaten niet tegen elkaar aan en er was ook geen zoen. Als je dan kijkt hoe de dates met de andere jongens waren… Ik vind het sowieso bijzonder dat ik het al zo ver had geschopt”, lacht Jimmy. 

Mocht Jimmy langer in het programma hebben gezeten, weet hij niet of hij en Chris uiteindelijk een match zouden zijn. Maar voordat hij dat zou kunnen zeggen, had hij meer willen weten over hoe Chris in een (open) relatie staat. “Monogamie is voor mij heel belangrijk. Op dat moment (dat Chris over een open relatie begon, red.) heb ik bepaalde dingen voor mezelf misschien wel verkeerd geïnterpreteerd. Daar heb ik later ook nog over nagedacht. Bij mij kwam heel veel emotie boven; in het verleden heb ik een open relatie gehad en dat is gruwelijk fout gegaan.” 

“Dingen worden altijd in een bepaalde emotie gezegd. Ik denk dat dat bij Chris ook zo was. Ik zou daar wel meer over willen weten. Als ik er langer in had gezeten, had ik er ook wel naar gevraagd.” Duidelijk. 

Laatste nieuws

Zie ook