Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lifehack: zo ruikt je huis lekker zónder geurkaarsen

Zo kun je een hoop kosten besparen!

Geurkaarsen

We zijn dol op geurkaarsen en geurstokjes om ons huis te voorzien van een heerlijk geurtje! Maar al die geurkaarsen-, -stokjes en -zakjes hebben ook nadelen. Zo'n kaars is vrij snel op als je hem dagelijks laat branden, soms ruik je de geur niet eens (meer) en het is ook best prijzig. Dat kan ook anders! Wij hebben een aantal handige lifehacks waardoor je huis heerlijk gaat ruiken, zónder geurkaarsen.

Geurend water

Heb jij een open keuken die grenst aan de woonkamer of woon je in een studio? Dan is dit trucje een echte lifesaver. Zet een pannetje met water op het vuur en voeg hier wat takjes rozemarijn en citroensap aan toe. Laat het pannetje even staan en je huis gaat heerlijk ruiken!

Ben je niet zo’n fan van deze geuren? Wissel dan eens af met munt, nootmuskaat of kaneelstokjes. Je kunt eindeloos variëren, waardoor je huis nooit hetzelfde ruikt en je niet 'went' aan geurtjes. Ideaal!

Koffiezaak

Je kent het vast wel: de heerlijke geur wanneer je een koffiezaak binnenstapt. Vind jij het daar ook altijd zo lekker ruiken? Dan is deze lifehack op jouw lijf geschreven. Leg een handjevol koffiebonen in een schaaltje en druk hier een waxinelichtje tussen. Steek ‘m aan et voilà, je huis gaat heerlijk naar koffie ruiken. Smells good!

Geurstokjes maken

Gek op geurstokjes? Maak ze dan eens zelf. Met verschillende etherische oliën en water kom je al een heel eind. Etherische oliën vind je in allerlei verschillende geuren voor een paar euro bij de drogist. Meng dit samen in een flesje met een smalle hals en plaats hier een aantal houten stokjes in. Goedkoop, een leuk project en nét zo lekker als gewone geurstokjes uit de winkel. Wij gaan alvast aan de slag!

Lifestyle
  • Margriet, Tips en Weetjes
  • iStock