Oops: dit moet je nooit vergeten te doen wanneer je een nieuwe jas koopt

Doe jij dit wel altijd bij je nieuwe jas of blazer?

Lees ook

De herfst is in volle gang en de winter is alweer bijna in zicht, reden genoeg dus om een nieuwe (warme) jas te shoppen. Heb jij een pareltje gevonden? Dan is het prijskaartje eruit knippen waarschijnlijk het eerste dat je doet. Echter, er is nóg iets dat je niet moet vergeten als je een nieuwe jas hebt gescoord.

Wegknippen

Aan de achterkant van veel blazers en langere (winter)jassen zit een soort 'x' genaaid, tussen de spleet van de stof aan de onderkant. Niet iedereen lijkt zich ervan bewust te zijn, maar deze 'x' moet je blijkbaar wegknippen. Waarom? Het heeft voor jou als drager van de jas geen enkele functie om het te laten zitten.

Functie

De ‘x’ bevindt zich er simpelweg zodat de jas minder snel kreukt wanneer het van de fabriek naar de winkel wordt gebracht en wanneer het in de rekken van de winkel hangt. Verder hebben ze geen enkel doel. In de winkel voorkomen ze kreukels, maar zodra je met je aanwinst thuiskomt en ready to wear bent, kun je de 'x' er dus gewoon uitknippen.

Staat mooier

Het kan natuurlijk dat je het vergeet – of dat je helemaal niet wist dat deze 'x' er zat. Dat is helemaal niet erg, maar daardoor komt je jas wel iets minder goed uit de verf. Door de 'x' te verwijderen staat de jas mooier, omdat het natuurlijker met je meebeweegt. Daarnaast kun je ook vrijer in je nieuwe jas bewegen.

Bron: PureWow, Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook