Déze 5 truien gaan we deze winter overal zien

Voor welke variant ga jij?

Koukleumen opgelet: bereid je maar vast goed voor op het komende winterse seizoen. Experts verwachten namelijk dat de winter van 2022 mogelijk de koudste winter in honderd jaar gaat zijn. Daarom kun je maar beter goed voorbereid zijn op deze ‘horrorwinter’. Enne, wij vertellen je alles over de vijf truien die we dit seizoen heel veel terug gaan zien.

Oversized truien

Als er één trend is waar we heel blij van werden tijdens de coronacrisis dan is het wel oversized kleding. Hoe heerlijk was het om dagenlang rond te kunnen lopen in shirts en sweaters die net iets te groot zijn? We zijn er zelfs zo van gaan houden dat modeontwerpers voor dit seizoen massaal hebben ingezet op deze trend. Daarom zien we heel veel oversized truien en sweaters in de collectie voor deze winter.

Denk hierbij aan grote truien die gemaakt zijn van zachte stofjes, zoals badstof of fleece – oftewel een soort deken in de vorm van een kledingstuk. Ook oversized shirts en oversized vesten doen het meer dan goed dit winterse seizoen. Combineer ze met een skinny jeans van een zacht materiaal of met een legging en jouw comfy look is klaar.

Wollen truien

Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken bij een comfortabele én lekkere warme look is een wollen trui. Wollen truien komen eigenlijk iedere winter terug in verschillende collecties. Zo hebben we de basis van wollen truien, zoals crèmekleurige kabeltruien en standaard zwarte, grijze en bruine wollen truien. Deze winter zien we een nieuwe trend: de oversized wollen truien.

Wol is het ideale materiaal om oversized te dragen. Het zit lekker, het houdt een groot deel van je lichaam warm en het ziet er ook nog eens on trend uit. Onze tip? Draag een oversized wollen trui als een jurkje met een panty of warme maillot. Wil je zo lang mogelijk genieten van een wollen trui? Met deze tips zorg je ervoor dat je trui niet gaat pillen of pluizen.

Opvallende truien

Uiteraard hoef je niet te gaan voor een oversized trui. Er is ook tig keuze uit verschillende truien wanneer je op zoek bent naar een trui die je ook naar een belangrijke afspraak op werk kunt dragen. In dat geval is een mooie, korte basic trui met knoopjes of een rits aan de bovenkant misschien iets voor jou. Zolang de kleur effen en rustig is, kan je dit soort truien prima dragen naar verschillende gelegenheden.

Kies je echter voor een trui in verschillende kleuren of met een opvallende print? Dan zul je zien dat de trui een meer sportief karakter krijgt. Dat komt door de rits aan de kraag, waardoor de trui wel wat weg heeft van een anorak. Je weet wel: zo’n sportieve jas die je over je hoofd aantrekt.

Coltruien zijn here to stay

Als er één trui is die we eigenlijk iedere winter wel zien dan is het de coltrui. Dat zorgt er in ieder geval voor dat het kopen van een coltrui altijd een goede investering is. Het fijne van een coltrui is dat er veel verschillende modellen te koop zijn. Zo kun je gaan voor een dunne coltrui die je met gemak onder een blazer of trenchcoat kunt dragen of kies je voor een dikkere variant, wanneer je een echte koukleum bent.

Combineer meerdere trends en kies voor een warme oversized coltrui van badstof. Of ga voor een wollen coltrui voor optimale warmte.

Comfy cropped truien

Last but not least willen we het nog even met je hebben over cropped truien. Je bent gek op deze trend of je vindt het helemaal niks. Feit is wel dat cropped truien de ideale truien zijn op een hoge rok, een hoge broek of een comfortabele joggingbroek, mits ze natuurlijk van een fijne stof zijn gemaakt.

Veel vrouwen denken bij een cropped trui aan een blote buik, maar voor de winter is dat misschien iets te fris. Je hoeft ook écht geen blote buik te hebben bij zo’n korte trui. Dit los je bijvoorbeeld op door een hoge broek te dragen, zoals een flared jeans met een hoge taille, of door een cropped trui op een mooie winterse jurk aan te doen. Vervolgens draag je diezelfde trui gewoon weer in de lente of op een frisse zomeravond als korte trui. Zo is er voor ieder moment en ieder seizoen wel een passende trui te vinden.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws