Ruud de Wild komt met eigen documentaire over ziekte

Volgens de radio-dj is de docu een soort 'kanker voor dummies'-programma.

Lees ook

Ruud de Wild bracht afgelopen maart het heftige nieuws naar buiten dat hij darmkanker had. Na een paar operaties leek alles goed te gaan, maar helaas keerde de kanker terug en ging de radio-dj een heftig traject in. Inmiddels is Ruud weer gezond én aan het werk. Tijdens zijn eerste uitzending had hij gelijk een bijzondere mededeling: hij komt met een eigen documentaire over zijn strijd tegen kanker.

Kanker voor dummies

In maart moest Ruud zijn baan als radio-dj noodgedwongen even naast zich neer leggen, maar sinds gisteren is hij eindelijk weer te horen vanuit de Radio 2-studio. Tijdens zijn afwezigheid werd hij vervangen door collega Eddy Keur, maar Ruud liet eerder al weten dat hij niet kon wachten om weer achter het mengpaneel plaats te nemen. “Ik voel me beter dan ooit”, vertelde hij destijds. “Maandag 4 oktober ben ik weer te horen en alleen al van dit vooruitzicht krijg ik heel veel energie. Het is tijd om weer mooie dingen te maken.”

Tijdens zijn eerste uitzending van De Wild in de Middag had Ruud gelijk iets heel bijzonders te melden: hij komt namelijk met een eigen documentaire. Gedurende zijn behandeltraject is de radio-dj gevolgd door de camera's van KRO-NCRV. Volgens Ruud wordt de documentaire een soort 'kanker voor dummies'-programma. “Ik wil hiermee kijkers inzicht geven hoe ieder zijn eigen pad kan bewandelen, welke tips er zijn en waarom het zo belangrijk is om tijdig aan de bel te trekken. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk dit is geweest en dat wil ik delen”, weet hij te vertellen.

Documentaire

In de documentaire zien we niet alleen gesprekken met Ruud voorbijkomen, maar komt ook zijn steun en toeverlaat Olcay Gulsen voor en is zijn arts te horen. Daarnaast is er bij hoge uitzondering zelfs ruimte gemaakt voor een cameraploeg bij een van Ruuds operaties.

Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten tot de documentaire Diagnose de Wild op de buis te zien is. Op 7 november kunnen we Ruuds strijd tegen kanker zien op NPO1.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook