Groot nieuws voor Ruud de Wild

‘Voel me beter dan ooit.’

Ruud de Wild deelde eind maart dat hij darmkanker had en daarom voorlopig zou stoppen met zijn radioshow De Wild In De Middag. Inmiddels is de radio-dj kankervrij en voelt hij zich naar eigen zeggen beter dan ooit. Vanaf 4 oktober zal Ruud dan ook terugkeren op NPO Radio 2.

Terugkeer

Ruud maakte eind maart tijdens zijn radioshow bekend dat hij tijdelijk zou stoppen met De Wild In De Middag, omdat hij de diagnose darmkanker had gekregen en daarvoor onder het mes moest. “Na die operatie moet ik een tijdje revalideren”, liet hij destijds weten. “Ik hoop na die revalidatie terug te komen”, vervolgde hij.

Begin deze maand deelde vriendin Olcay Gulsen het goede nieuws op Instagram dat Ruud kankervrij is. De KRO-NCRV laat nu weten dat de radio-dj binnenkort weer te horen is in De Wild In De Middag. “Ik voel me beter dan ooit. Maandag 4 oktober ben ik weer te horen en alleen al van dit vooruitzicht krijg ik heel veel energie. Het is tijd om weer mooie dingen te maken”, reageert Ruud. Eddy Keur nam het stokje tijdelijk van Ruud over.

Moeilijke periode

Ruim een week geleden was Ruud ook weer even op de radio te horen, en vertelde hij openhartig over de moeilijke maanden die hij heeft moeten doorstaan. “Ik heb heel lang gedacht dat ik dood zou gaan”, vertelt hij openhartig aan collega Gijs Staverman op NPO Radio 2. “Ik wist het vanaf afgelopen januari en toen heb ik het stilgehouden. Pas voor de grote operatie, bij de derde ingreep, heb ik het bekendgemaakt.”

De radio-dj doet zijn verhaal niet voor niets, hij roept iedereen namelijk op om KWF Kankerbestrijding te steunen. “Er is veel meer geld nodig voor onderzoek, omdat kanker de wereld uit moet”, legt hij uit. 1 op de 3 mensen krijgt in hun leven namelijk een keer met kanker te maken. Ruud kwam er vorig jaar achter dat hij ziek was. “Ik heb het geluk dat ik er relatief snel bij was. Als ik het een halfjaar later had ontdekt, dan hadden wij nu niet gebeld”, aldus Ruud.

Bron: Nu.nl | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws