Iris Zeilstra over moederschap en ondernemen: ‘Ik wil mijn dochters motiveren om later ook iets te doen wat ze heel leuk vinden’

Hoe houdt ze alle ballen hoog?

Lees ook

Vlogger en ondernemer Iris Zeilstra is moeder van drie dochters Bo (7), Olivia (5) en Charlotte (1) en runt vier zaken in Amsterdam: Pluk Berenstraat, Pluk Reestraat, Ree7 en Brasserie De Luwte. En ondertussen reist ze regelmatig naar Spanje waar haar man David een succesvol horecaondernemer is en waar hun tweede huis staat. Hoe. Doet. Ze. Het?

Cover reveal

Haar vier horecazaken moesten door de lockdown een periode dicht, haar derde dochter werd geboren én ondertussen kreeg Brasserie de Luwte ook nog eens een verbouwing. “Ik heb weer zoveel zin in normaliteit”, deelt Iris met Grazia.

Dat de cover reveal van het Grazia’s kids issue plaatsvindt in Brasserie de Luwte is dan ook iets wat Iris ontzettend tof vindt. “Ik vind het zo ontzettend leuk”, vertelt Iris enthousiast. “Ik lees Grazia altijd, en dat Grazia dan hier het eerste event na de verbouwing heeft, vind ik echt superleuk.”

Werk en moederschap

Dat de ambitieuze Iris altijd alle ballen hoog weet te houden is iets wat velen bewonderen. Niet zo gek dat ze dan ook regelmatig de vraagt krijgt: hoe doe je het? “Ik denk eigenlijk nooit dat het me te veel wordt, omdat ik goed kan relativeren. Problemen zijn er echt elke dag wel. Zowel op het thuisfront als op het werk, maar er is altijd wel een oplossing.”

“Ik vind gewoon alles wat ik doe heel leuk. En zolang mijn kinderen blij en gezond zijn, denk ik altijd: ‘Wat kan er nou echt misgaan?’

Plezier hebben

Later doen wat je leuk vindt, is dan ook een gedachte waarmee Iris haar kinderen graag wil grootbrengen. “Mijn dochters zien dat ik veel plezier heb in wat ik doe, en dat ik daar passie voor heb. Ik hoop dat ik ze hiermee motiveer om later ook iets qua werk te doen wat ze heel leuk vinden.”

Toch hoopt Iris niet per se dat haar dochters haar zaken later overnemen. “Ik hoop het niet”, lacht Iris. “Het is wel heel hard werken, maar Bo en Olivia zijn regelmatig in de zaak bezig en dat vinden ze heel leuk. En ik zie wel of ze dit later willen doen. Als een later dierenarts wil worden, moet ze dat lekker doen. Ik steun alles wat ze maar willen worden, als ze maar gelukkig zijn.

In de nieuwste Grazia vertelt Iris alles over het moederschap, ondernemen, over het feit dat de perfecte moeder niet bestaat en waarom ze begon met vloggen. Nu in de winkel!

Laatste nieuws

Zie ook