Pauline Wingelaar openhartig over zwangerschap: ‘Ik ben meer misselijk dan bij de jongens’

'Ik ben zielsgelukkig, maar ik ben heel moe geweest en heb ook echt moeten spugen.'

Pauline Wingelaar zweeft op een roze wolk nu ze eindelijk zwanger is van haar derde kindje, een dochter. Aan Grazia vertelt de Echte Gooische Moeder hoe haar zwangerschap verloopt.

Dochter

Pauline maakte er nooit een geheim van dat zwanger worden voor haar niet vanzelfsprekend is. Ook in gesprek met Grazia spreekt de Echte Gooische Moeder openhartig over haar IVF-traject, en over het feit dat ze nu in verwachting is van een dochter. Pauline heeft namelijk al twee zoontjes.

“Ja, dat was wel een droom. Al was ik na tweeënhalf jaar proberen zo blij dat het me toch nog gegund was om een klein hummeltje in mijn buik te hebben dat ik niet meer zo bezig was met wat het zou worden. Toch vind ik het wel heel erg leuk dat we nu gehoord hebben dat het een meisje wordt. Gewoon omdat ik daar lekker mee kan tutten, vlechtjes kan maken, kan knutselen, en omdat ik zelf een heel goede band met mijn moeder heb. De jongens vinden het ook heel leuk. Ze hebben allebei al een broertje en zeggen steeds: ‘We krijgen een zusje!’”

Zwangerschap

Hoewel Pauline op een roze wolk zit nu ze eindelijk zwanger is van haar derde kindje, gaat haar zwangerschap niet alleen over rozen.

“Ik ben meer misselijk dan bij de jongens. Toen we naar de geslachtsbepalingsecho gingen, zei Harmen (Paulines man, red): ‘Ik heb geen dokter nodig om te weten wat het wordt, je bent zo lui, steeds misselijk en hebt zeurpijntjes… Als het geen meisje wordt, eet ik mijn schoen op.’ En hij had gelijk. Ik ben zielsgelukkig, maar ik ben heel moe geweest en heb ook echt moeten spugen. Gelukkig gaat het steeds beter.”

Ook deelde Pauline eerder dat de hormonen in haar lijf haar geen leuker persoon maakten. “Ik was behoorlijk opgefokt; ’s nachts in bed leek het soms wel of ik speed op had”, blikt ze terug. “Maar het gekke is: vanaf het moment dat er een plusje op de test staat, ben je die tweeënhalf jaar narigheid bijna al vergeten. Ik heb net te horen gekregen dat ik opnieuw hormonen moet gaan gebruiken, omdat ik van de tweede zeven weken te vroeg beviel. Ik moet dus weer aan de injecties, waar ik echt wel klaar mee ben.”

In de nieuwste Grazia vertelt Pauline Wingelaar over haar moeilijke traject, hormonen, taboes doorbreken én haar nieuwe programma Celebrity Matchmakers. Morgen in de winkel!

Bron: Grazia (Jill Waas) | Beeld: Echte Gooische Moeders

Laatste nieuws