Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Britte Lagcher over tactisch spel: ’Veel aan mijn kwaliteiten als toneelspeelster gehad’

Haar acteer skills kwamen goed van pas in Kroatië.

Britte Lagcher

Hoewel haar voorbereiding op Expeditie Robinson extreem kort was, had Britte Lagcher één tactisch wapen al in huis: haar acteer skills. Met Grazia blikt ze terug op het mentale aspect van de expeditie en deelt ze welke mooie nieuwe inzichten ze in Kroatië opdeed.

Acteer skills

Hoewel Expeditie Robinson iets heel anders is dan wat Britte Lagcher in het dagelijks leven doet, kwamen haar acteer skills ook in Kroatië goed van pas. "Ik moet zeggen dat ik daar wel veel aan mijn kwaliteiten als toneelspeelster heb gehad", geeft de actrice toe als we haar spreken. "Dat heeft me vooral veel geholpen in het tactische spel."

Hoewel die kwaliteiten als actrice haar dus goed van pas kwamen, heeft Britte ook veel nieuwe inzichten over zichzelf opgedaan tijdens de expeditie. Want overleven op een onbewoond eiland, dat doe je niet iedere week. "Wat ik daar heb geleerd is dat ik onder stres minder goed kan puzzelen dan ik had verwacht", vertelt de actrice lachend. "Maar ook dat ik veel sterker ben dan ik misschien had durven denken, of mezelf had durven toe-eigenen. En ik heb geleerd dat ik veel te veel spullen heb thuis, dat je dat echt niet allemaal nodig hebt. En dat ik heel lieve vrienden en heel fijne omgeving voor mezelf heb gecreëerd in Amsterdam en dat ik daar heel dankbaar voor ben." Ahw!

Mentale uitdaging

Net als veel andere expeditieleden, was Expeditie Robinson ook voor Britte een mentale uitdaging. Je ben immers heel ver weg van je vertrouwede omgeving. "Ik vond eigenlijk de eerste avond en nacht het zwaarst, nog voordat we op het eiland waren aangekomen. Dan heb je net je telefoon ingeleverd en dan denk je echt: waar gaan we nu aan beginnen?", vertelt de actrice. "Maar zodra je er dan aan begint, ben je de hele tijd samen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten." Britte vond dan ook veel steun bij haar medekandidaten. "Je kunt alles bespreken waar je tegenaan loopt, het is voor iedereen voor het eerst. Ik denk dat die bubbel die dan ontstaat er ook voor zorgt dat je het aankan. Het is op zijn langst iets meer dan een maand, wat is dat op een mensenleven? We’ll survive!"

Misschien ook voor jou:
Eva van de Wijdeven over ophef: ‘Benieuwd wat mensen hadden gezegd als ik een man was geweest’ 
Showbizz
  • RTL (Tom Cornelissen)