Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Eva van de Wijdeven over ophef: ‘Benieuwd wat mensen hadden gezegd als ik een man was geweest’ 

Op social media ontstond de discussie of Eva haar 1-jarige zoontje wel kon ‘achterlaten’ voor haar deelname aan Expeditie Robinson.

Eva van de Wijdeven

Eva van de Wijdeven is een van de deelnemers van het nieuwste seizoen van Expeditie Robinson. Nadat haar deelname bekend werd, was er echter even een dingetje op social media. Zo ontstond de discussie of het wel oké was dat de actrice haar 1-jarige zoontje ‘achterliet’.

Discussie

Het overgrote deel van televisiekijkend Nederland vond het maar wat leuk dat Eva meedoet aan het nieuwste seizoen van Expeditie Robinson. Al was er ook een groep mensen die zich afvroeg of zij het als moeder wel kon maken om haar zoontje Julius zo lang ‘achter te laten’.

Veel mensen vonden het belachelijk dat deze vraag werd gesteld. In voorgaande seizoenen deden immers ook nieuwbakken vaders mee en daar kraaide geen haan naar. Eva kan daarentegen wel inzien dat mensen het niet kwaad bedoelden. “Ik ben eigenlijk alleen maar dankbaar dat mensen zich blijkbaar zorgen maken om mijn zoon, dat ze aan hem denken", vertelt ze wanneer we haar spreken. "Al ben ik wel heel erg benieuwd wat mensen hierover zouden zeggen als ik een man was geweest.”

Gelukkige moeder

Overigens betekent het niet dat het 'makkelijk' voor Eva was om haar zoontje langere tijd niet te zien. "Daar heb ik wel heel lang over nagedacht", vertelt het expeditielid daarover. Op Kroatië moest Eva dan ook proberen dat gemis van haar kindje los te laten. "Ik moest eerst wel even op de tanden bijten, maar er ging uiteindelijk een knopje om. Op Expeditie was ik meer bezig met de dingen die daar gebeurden."

Bovendien liet Eva Julius niet zomaar ‘achter’. Hij bleef natuurlijk gewoon bij haar vriend Steven ten Bruggencate. “Thuis hebben we daar heel goede afspraken over gemaakt", vertelt Eva. "Mijn kind was gewoon veilig bij papa en hij ging bovendien ook gewoon naar de crèche.”

En juist omdat Eva wist dat het thuis goed zat, heeft ze volmondig 'ja' kunnen zeggen tegen het avontuur. Bovendien denkt de actrice dat haar deelname op de lange termijn ook beneficial zal zijn voor de kleine. “Het was voor mij gewoon heel goed om hieraan mee te doen en een gelukkige moeder is ook de beste moeder.”

Misschien ook voor jou:
Yes! Echte Gooische Moeders krijgt tweede seizoen
Showbizz
  • RTL (Tom Cornelissen)