Wait, what?! Prudence Featherington uit Bridgerton is de dochter van déze Downton Abbey-acteurs

Het is wel duidelijk dat kostuumdrama in de familie zit.

Het is inmiddels alweer een paar weken geleden dat we Bridgerton in één dag uitkeken (en daarna maybe nog één of twee keer opnieuw hebben gezien), maar nu pas ontdekken we dat een van de actrices een bijzondere connectie heeft met Downton Abbey.

Prudence Featherington

De rol van Prudence, een van de Featherington-zussen die in de serie moeite heeft om een goede partij aan de haak te slaan, wordt gespeeld door Bessie Carter. En Bessie is zeker niet de eerste binnen haar familie die een groot succes heeft in het kostuumdrama-wereldje. Haar eigen ouders zijn namelijk te zien in Downton Abbey en binnenkort ook in The Crown.

Jim Carter en Imelda Staunton

De vader van de 28-jarige Bessie is Jim Carter, die in Downton Abbey de strenge maar goedhartige butler Carson speelt. En ook Bessies moeder, Imelda Staunton, is te zien in de Downton Abbey-film als Maud Bagshaw, al is ze bekender van haar rol als Dorothea Omber in de Harry Potter-films. Daarnaast heeft Imelda pas nog een glansrijke rol in de wacht gesleept. In het vijfde en zesde seizoen van The Crown zal zij Queen Elizabeth vertolken. Wauw!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bessie Carter (@missbessb)

De Downton Abbey-film was de eerste keer dat Jim en Imelda samen op het witte doek te zien waren. Ook kon Imelda daar alvast de koninklijke kneepjes van het vak leren: ze speelde namelijk hofdame van Queen Mary.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Downton Abbey (@downtonabbey_official)

Hoewel haar ouders dus al een tijdje meedraaien in de tv-wereld, zijn de spotlights nu vooral op Bessie gericht. “We zijn dolblij, het (Bridgerton, red.) is zo’n groot succes. Bessie vond het ook geweldig om te doen, dus ik ben blij voor haar”, vertelde vader Jim trots over de rijzende ster van zijn dochter.

Bron: Beau Monde, Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws