Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Baby Reindeer-actrice Nava Mau onthult happy end voor personage Teri

Sent from iPohne. 

Navu Mau

We zijn momenteel helemaal in de ban van de Netflix miniserie Baby Reindeer. Actrice Nava Mau wist door haar vertolking van Teri veel harten van fans voor zich te winnen. Kijkers waren dan ook teleurgesteld dat Teri geen happy end kreeg in de serie. In gesprek met GQ omschrijft Nava echter een deleted scene waaruit blijkt dat haar personage wél een happy end krijgt.

Let op: dit artikel bevat spoilers als je Baby Reindeer nog niet hebt uitgekeken.

Baby Reindeer

Baby Reindeer is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Richard Gadd. Donny Dun – gespeeld door Richard Gadd himself – wil dolgraag een succesvol komiek worden, maar zijn carrière loopt niet bepaald als een speer. Hij werkt overdag daarom in de kroeg, en leert Martha kennen als hij achter de bar staat. Martha raakt al snel geobsedeerd door hem en begint hem te stalken. Terwijl hij zo netjes mogelijk met Martha probeert te dealen, steken traumatische gebeurtenissen uit zijn verleden de kop op. Ondertussen datet hij met Teri - een transvrouw op wie Donny verliefd wordt.

Helaas eindigt het verhaal niet goed voor Teri en Donny. In de serie krijgen de twee een discussie en gaan ze uit elkaar.

Verwijderde scène

Fans van de serie vonden het maar wat jammer dat het niet werkte tussen Teri en Donny. Magazine GQ vroeg daarom aan Nava hoe zij tegen de breuk van de personages aankijkt. "Er is eigenlijk nog een scène over de relatie van Teri en Donny waarin ik speelde", onthult Nava. "Vijf maanden na de breuk spreekt Teri een voicemail in voor Donny. Hierdoor kon ik het verhaal afsluiten, omdat Teri het ook had afgesloten", vervolgt de actrice over de verwijderde scène. Uit deze voicemail zou op te maken zijn dat de twee goede vrienden zijn geworden.

"Dat gaf me een heel fijn gevoel; dat ze vrede hadden met hoe hun relatie is geëindigd. Teri had haar happy end gekregen. Ze vond een nieuwe man, ze verloor haar vrienden niet, ze verloor haar baan niet en ze verloor haar lach niet. Het gaat goed met haar. Ik vind dat fantastisch, want we zien zo vaak verhalen waarin een transpersoon gebroken eindigt", prijst Nava, die zelf ook een transvrouw is, de serie.

Openhartigheid

Nava deelt dat haar personage Teri is geïnspireerd op de transvrouw met wie Richard heeft gedatet. "Richard deelde veel over deze relatie met me. Hij was heel openhartig met het delen van informatie over zijn eigen ervaring en de echte relatie die dit verhaal inspireerde."

"Teri is gebaseerd op een echt persoon. Richard had een relatie met een transvrouw die dit verhaal inspireerde. Dat heeft ervoor gezorgd dat dit verhaal een fantastische nuance en complexiteit heeft gekregen."

De zevendelige serie Baby Reindeer is nu te zien op Netflix.

Lifestyle
  • GQ, Mirror
  • Netflix