10 tekenen dat jouw crush je écht leuk vindt

Zo hoef je niet meer élk appje te analyseren.

Ah, het leed dat daten heet… Jullie praten al een tijdje met elkaar en hebben een paar leuke dates gehad. Stiekem heb jij al wat vlinders in je buik, maar is dat andersom ook het geval? Als jij deze tekenen kunt afvinken, vindt jouw crush jou honderd procent zeker ook écht leuk. Oeh la la!

1. Hij/zij kijkt je in de ogen

Het klinkt misschien simpel, maar oogcontact is ontzettend belangrijk om een echte connectie te maken en te voelen. “Wanneer iemand je in de ogen kijkt als je tegen hem of haar praat, laat dit zien dat zij aandachtig naar je luisteren”, legt huwelijks- en familietherapeut Payal Patel uit aan Cosmopolitan UK. “Het zorgt ook voor een vorm van intimiteit tussen twee mensen.”

2. Hij/zij ruimt op voordat je komt

Is het helemaal schoon wanneer je de kamer van je crush binnenloopt, dan is dat een goed teken. Niet alleen hoef je niet tussen de rommel te zitten, het laat ook zien dat je love interest moeite voor je doet. Volgens liefdescoach Sara Tang is dit een teken dat hij of zij de beste versie van zichzelf wil laten zien. Enne, daar hoort natuurlijk niet alleen een grote opruimbeurt bij. Ook persoonlijke verzorging, een lekker geurtje en een mooie outfit zijn tekenen dat je crush moeite voor je doet.

3. Hij/zij stelt diepgaande vragen

Met praten over koetjes en kalfjes ga je geen diepere connectie creëren, daarom is het een goed teken als je crush diepgaande vragen stelt. Dit laat niet alleen zien dat hij of zij een goede luisteraar is, maar ook dat er oprechte interesse is.

4. Hij/zij wil je vrienden ontmoeten

Wanneer je met iemand datet, date je ook een beetje met zijn of haar vrienden. Want ja: als zij belangrijk zijn voor je love interest, zijn ze dat ook voor jou. Het is dan ook een heel goed teken als je crush jouw vrienden wil ontmoeten. Hiermee laat hij of zij zien dat hij deel uit wil maken van jouw leven. Enne, het omgekeerde geldt natuurlijk ook: je love interest wil dat je zijn of haar vrienden en familie ontmoet. Is dat het geval, dan weet je dat het goed zit tussen jullie.

5. Hij/zij wil ook overdag afspreken

Hoewel het niet per se een red flag hoeft te zijn als je crush alleen 's avonds wil afspreken, is het zeker een goed teken als hij of zij je ook graag overdag wil zien. Niet alleen creëer je zo een andere vibe dan laat in de avond, ook kun je zo samen veel meer activiteiten ondernemen. Een lange wandeling, een picknick op het strand, een koffietje halen of samen lunchen, noem het maar op. Dat zijn de echte relationship vibes!

6. Hij/zij stelt zich kwetsbaar op

Zowel Tang als Patel zijn het erover eens dat het een goed teken is als iemand zich kwetsbaar op durft te stellen. Dit betekent namelijk dat je crush zich comfortabel voelt bij je én dat hij of zij je vertrouwt.

7. Hij/zij onthoudt kleine details

Heb jij je crush ooit verteld dat je vroeger dol was op de Ninja Turtles? Of dat je nog graag eens naar een bepaald restaurant zou willen? Dan is het natuurlijk een very good sign als hij of zij je verrast met een etentje óf een kek actiefiguurtje. Niet alleen is het leuk om zo'n verrassing te krijgen, maar ook laat het zien dat je crush aandachtig luistert naar wat je zegt. Enne, dat is een heel goed teken!

8. Hij/zij wil samen op de foto

Dit lijkt misschien niet zo belangrijk te zijn, maar hear us out: iemand die jou leuk vindt, vindt het niet erg om samen met je op de foto te gaan. Dus als je crush angstvallig een selfie-momentje uit de weg gaat, is hij misschien niet the one. Misschien is hij of zij bang dat het op die manier te serieus wordt tussen jullie of wil hij of zij niet dat anderen over jullie te weten komen. However, vindt jouw love interest het alleen maar leuk om samen op de kiek te gaan? Dan is dat absoluut een teken dat hij of zij jou écht leuk vindt.

9. Hij/zij wil samen boodschappen doen

Jullie zijn op een paar dates geweest: een keertje drankjes doen, een keer naar de bios en misschien zelfs een etentje. Hoewel dat allemaal natuurlijk heel gezellig is, begint de échte magie wanneer jullie alledaagse dingen samen gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan samen naar de supermarkt of over de markt struinen. Het is lief en aardig als je crush je vraagt om samen boodschappen te doen, want dit is een teken dat hij of zij graag tijd samen doorbrengt.

10. Hij/zij kijkt niet op de telefoon

Natuurlijk is het sowieso vrij rude om de hele tijd op je telefoon te kijken als je in gezelschap bent. Nu zeggen we niet dat het gelijk een bad sign is als je crush één of twee keer even snel op zijn of haar mobiel kijkt, maar het is een ander verhaal als hij of zij constant de telefoon in de handen houdt. Dit laat zien dat hij of zij snel afgeleid is en niet oprecht geïnteresseerd in je is. Wanneer je love interest tijdens een date zijn of haar telefoon in de zak houdt, laat dit zien dat hij of zij helemaal aanwezig is in het moment. Samen, met jou.

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws