Katja Schuurman over open relatie: ‘We hebben het wel eens gezellig gehad met anderen’

'Ik voel er op dit moment helemaal niks bij', vertelt de actrice.

Lees ook

Katja Schuurman en lover Freek van Noortwijk vormen al jaren een happy couple. In gesprek met Beau Monde vertelt de actrice openhartig over haar relatie en hoe ze tegen een open relatie aankijkt.

Tijd voor elkaar

Toen Katja en Thijs Römer uit elkaar gingen, zei de actrice dat ze meer tijd voor elkaar hadden moeten vrijmaken. Dat is iets waar ze in haar huidige relatie zeker op let. “Freek en ik zijn nu allebei ontzettend druk en dat is niet oké”, vertelt ze aan Beau Monde. “Daarom zijn we om ons tweejarig huwelijk te vieren twee dagen naar een spa geweest. Dat was zo goed voor ons. Omdat je weer even samen bent geweest en rust hebt gehad, kom je weer totaal anders thuis”, aldus Katja.

“Als je langs elkaar heen leeft, kun je uit elkaar groeien. Ik zeg niet dat dat de enige reden is dat Thijs en ik uit elkaar zijn gegaan, maar we hadden zeker meer tijd voor elkaar moeten maken. Ook leer ik veel van mijn ouders, die al 55 jaar samen zijn. Bij hen lijkt alles vanzelf te gaan. Echt aandacht voor elkaar hebben, is denk ik wel het geheim van een goed huwelijk. En de ander proberen blij te maken.”

Open relatie

Op de vraag of de twee nog steeds een open relatie hebben, zegt Katja: “We hebben nooit een open relatie gehad. In het verleden hebben we het wel eens gezellig gehad met anderen erbij, maar we hebben nooit een relatie gehad in de zin van: ‘Jij gaat vanavond naar Chantal toe? Veel plezier!’ Nee, dat lijkt me vrij verschrikkelijk en ik zou dat ook echt niet kunnen en willen”, geeft ze eerlijk toe.

“Wij zijn meer van het samen genieten. Toch hebben we er op dit moment geen behoefte aan. Misschien wel nooit meer. Nee, ik voel er op dit moment helemaal niks bij.” Hoe dat komt, weet de actrice zelf ook niet helemaal. “Ik weet het niet. Het voelt ineens gewoon anders. Misschien komt het door de kleine.”

Freek als vader

De komst van de kleine Coco heeft de relatie van Katja en Freek goed gedaan. “Ik vind het in ieder geval heel leuk om Freek als vader te zien. Hij is er superzacht door geworden”, vertelt ze. “Ik denk dat het goed is dat hij een dochter heeft gekregen. Ze maakt hem zachter. Als hij naar haar kijkt, zie ik hem helemaal glunderen. Ik kan daar onwijs van genieten.” Ahw!

In de nieuwste Beau Monde vertelt Katja Schuurman openhartig over haar relatie met Freek, haar bevalling, opvoeding, haar beautygeheimen en nog veel meer. Morgen in de winkel!

Bron: Beau Monde (Anne Tonen) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook