Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

4 trekjes die je vaak van je partner overneemt

Dit had jij waarschijnlijk niet door.

4 Trekjes die je vaak van je partner overneemt

Shocker: als je voor een langere tijd een relatie hebt, zou dit je manier van kijken, communiceren en nog veel meer karaktereigenschappen kunnen veranderen. Misschien heb je het zelf niet door, maar deze vier dingen kunnen jij en je partner precies hetzelfde doen.

Herken jij er al een paar?

1. Jullie maken dezelfde bewegingen

Ooit een getrouwd stel aangezien voor broer en zus? Dat komt doordat na verloop van tijd het doen en laten van koppels op elkaar gaat lijken. Doordat je zoveel tijd met elkaar spendeert, neem je elkaars bewegingen over. Jullie spiegelen elkaar als het ware.

2. Jullie gaan evenveel eten

Langzamerhand gaan jullie dezelfde 'hoeveelheid' eten. Het kan voorkomen dat de vrouw in een relatie iets aankomt (wat no biggie is). Dr. Lisa Young legt uit dat mannen meer kunnen eten omdat ze fysiek groter zijn. De vrouw begint deze 'gewoonte' over te nemen en gaat sneller mee in het eetpatroon van haar partner.

3. Jullie gaan hetzelfde klinken

Je manier van spreken kan ook veranderen als je lange tijd een relatie hebt. Joshua Wolf, auteur van Powers of Two, vertelt dat koppels basisritmes en grammatica onbewust van elkaar overnemen. Ook jullie Whatsapp-berichtjes kunnen steeds wat meer op elkaar gaan lijken. Komt dit bekend voor?

4. Jullie creëren je eigen taal

Als je denkt dat jij en je partner de enige zijn die eigen woorden verzinnen, heb je het mis. Verschillende psychologen ontdekten dat stelletjes bijnamen, grappen en geheime woorden verzinnen om zich meer verbonden te voelen. Een onderzoek toonde ook aan dat dit soort stellen gelukkiger zijn in hun relatie. Of we het allemaal moeten geloven, betwijfelen we. Leuk is het wel!

Beeld: Friends with Benefits