Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ibiza-tripje op de planning? Dit zijn de leukste to do's op het eiland

*Boekt nú een ticket naar Ibiza*

Ibiza to do's

Dat Ibiza een eiland vol verrassingen is, hoeven we aan menig Ibiza-vakantieganger niet meer te vertellen. Kun jij al je favo plekjes op het eiland wel dromen? Of ben je nog nooit op het Spaanse eiland geweest? Wij vertellen je welke to do's je absoluut niet mag missen.

Strand hoppen

Wie zin heeft in zon, zee, een feestje en een drankje zit op Ibiza goed. Maar ook gezelligheid, ruimte, natuur en ontspanning vind je hier in overvloed. Ibiza telt tig prachtige strandjes die je eigenlijk allemaal eens zou moeten bezoeken. Zo zijn Beniras (Noord), Portinatx (Noord), Alma Beach (West), Cala Vadella (West), Nassau Beach (Zuid) en Coco Beach (Zuid) echte aanraders.

Zin om ook een hapje en een drankje (of twee) te nuttigen op het strand? Sa Trinxa is wellicht een van de leukste beachclubs van Ibiza en kan gevonden worden op het strand van Las Salinas. Bij deze beachclub kun je terecht voor het ultieme no nonsense Ibiza-gevoel. De Cotton Beachclub bij Cala Tarida, is een beetje high-end, maar het uitzicht is fenomenaal. Beachouse Ibiza is een relaxte, kleine beachclub aan het strand van Playa D’en Bossa, die erg geliefd is bij de locals. Hier komen eten en muziek samen met de magische eilandvibes.

Het water op

Zin in een beetje avontuur? Huur een boot en verken het eiland vanaf het water. Je huurt op Ibiza op meerdere plekken gemakkelijk een bootje, desnoods met kapitein, en hiermee vaar je naar buureiland Formentera. Maak onderweg nog even een korte stop om een frisse duik te nemen en vang een glimp op van de vele celebs die bij hun private beaches heerlijk toeven in hun villa’s. Als je geluk hebt, word je onderweg vergezeld door dolfijnen.

Ontspannen in Santa Eulàlia

In de omgeving van Santa Eulàlia vind je schattige dorpjes, fijne stranden, uitgestrekte natuur, een prachtige boulevard met leuke winkeltjes en vele hippiemarktjes. De ideale mix om het eiland goed te ontdekken en te leren kennen. Wil je ontspannen op Ibiza? Dan zit je in deze regio goed. Wil je toch de drukte even opzoeken, dan vind je alle beroemde stranden, clubs en restaurants bevinden in maximaal tien minuten rijden.

Ultiem relaxen in Santa Eulàlia doe je bij W Ibiza. Dit hotel ligt aan het mooie strand van Santa Eulàlia. Hier trakteer je jezelf in de full-service spa van het hotel op een ontspannen massage, of begin je de dag met een work-out in de gym, gevolgd door een duik in een van de heerlijke zwembaden. Na een dagje relaxen hoef je in principe de deur niet uit, je vindt hier vier restaurants waar je geniet van vegan tot mediterraan en van steakhouse tot de internationale keuken. Drankjes drinken? Dat doe je op het WET Deck – de plek waar wekelijks in de avond te gekke dj's draaien.

W Ibiza W Ibiza Suite

Laat je entertainen

Ook in de avonduren is er op Ibiza genoeg te doen. Geen zin om te dansen en zweten in één van de vele clubs of bars op het eiland? Ook vanaf je luie stoel kun je genieten van heerlijk entertainment. Lio Ibiza is een restaurant en club in één en biedt ’s werelds meest glamoureuze cabaret geboren op Ibiza. Een ware avond uit vol entertainment, gecombineerd met heerlijk eten. Dress up for the occasion!

Scootertocht

Vakantiegangers die al jarenlang naar Ibiza gaan, zullen het je waarschijnlijk ook vertellen, maar je ontdekt Ibiza pas écht wanneer je op de bonnefooi op het eiland rondrijdt. Huur een scooter en get lost. Ben je niet zo avontuurlijk ingesteld, maar wil je wel graag een lekker scootertochtje maken? Rij dan naar Calabassa Beachclub. Het is betaald parkeren, maar je krijgt een bon om aldaar een drankje te doen. Je kan hier op het strand liggen en je hebt heel fijne plekken om te zitten. Ook kan je hier een massage boeken en zijn er leuke winkeltjes. Het is best een groot terrein, met verschillende faciliteiten. Aanrader is de huisgemaakte sangria. In short: genoeg te doen!

Misschien ook voor jou:
9 Emotionele fases van je koffer inpakken