Een vakantie om (nooit) te vergeten: ‘In paniek pakten we onze spullen om er met gierende banden vandoor te gaan’

'Opeens voelden we een heel nare sfeer, alsof we niet welkom waren.'

Lekker zonnen en een beetje tot rust komen. Dat is toch vaak wel waar een vakantie om draait. Helaas loopt het niet altijd zoals gepland. Judith kan er helaas over meepraten. In Grazia's Zomerboek blikt ze terug op een nare vakantie in Tsjechië.

Voetstappen

“In Tsjechië huurden mijn toenmalige vriend en ik een leuk, schattig huisje in het bos. Na een gezellige eerste avond gingen we slapen. In de nacht schrok ik wakker. Ik hoorde allerlei geluiden. Het leken wel voetstappen. Streng sprak ik mezelf toe. Voetstappen? Dat kon toch helemaal niet? Ik was gewoon de drukte van de stad gewend waar ik in Nederland woonde.”

“Ik deed mijn best om weer in slaap te komen, maar bleef angstig. Tegen mijn vriend zei ik niks. Ik dacht echt dat het aan mij lag.”

Nare sfeer

“De volgende nacht schrok ik echter opnieuw wakker. Tegelijk met mijn vriend, want dit keer hoorde hij hetzelfde. Het waren wederom voetstappen die van de trap leken te komen. Ook hoorden we deuren die open en dicht gingen. Opeens voelden we een heel nare sfeer, alsof we niet welkom waren. In paniek sprongen we uit bed. Snel pakten we onze spullen om er met gierende banden vandoor te gaan.”

“We reden net zolang met onze auto totdat we ons veilig voelden. Bij een klooster mochten we uiteindelijk de nacht doorbrengen. De volgende dag belden we met een smoes de eigenaar van het huurhuisje. We zeiden dat we wegens ziekte met spoed naar huis moesten. Daarna reden we – nog steeds bang – terug naar Nederland. Als ik eraan terugdenk, krijg ik nog de zenuwen.”

In Grazia's Zomerboek blikken tien vrouwen terug op hun holiday from hell. Nu in de winkel.

Bron: Grazia’s Zomerboek (Reneé Brouwer) | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws