Een vakantie om (nooit) te vergeten: ‘De Australische artsen hadden geen idee wat ze met mij aan moesten’

'We waren net in Sydney toen de schroef in mijn gehemelte tijdens het eten brak.'

Lekker zonnen en een beetje tot rust komen. Dat is toch vaak wel waar een vakantie omdraait. Helaas loopt het niet altijd zoals gepland. Janneke kan er helaas over meepraten. In Grazia's Zomerboek blikt ze terug op een heftige vakantie in Australië.

Kaakoperatie

“Ruim drie maanden voor mijn reis naar Australië en Nieuw-Zeeland in 2015 werd ik in Nederland geopereerd. Omdat ik een smalle bovenkaak had, kreeg ik een speciale schroef in mijn gehemelte om mijn bovenkaak te verbreden.”

De schroef zou na mijn reis (zo’n zeven weken lang) weer verwijderd worden. Dat was volgens mijn arts niet zo moeilijk, een coassistent zou het onder plaatselijke verdoving doen.”

Op reis

“Daar ging ik dus, op naar een prachtige reis samen met mijn vriend. We waren net in Sydney toen de schroef tijdens het eten brak. Ik voelde het direct, ik kon hem bewegen met mijn tong, maar het deed geen pijn.”

“In het ziekenhuis wist niemand wat ze met mij aan moesten. Ik heb geloof ik wel zeven artsen gezien en allemaal keken ze met grote verbazing naar mijn gehemelte en de schroef. Het was een heel gedoe. Door een telefonische uitleg van mijn Nederlandse arts én onderzoek via Google durfden de Australische artsen het na twee dagen aan om de schroef te verwijderen. Een grote opluchting, want ik was heel erg bang dat de schroef los zou schieten en tijdens mijn slaap in mijn keel terecht zou komen. Gelukkig is dat niet gebeurd, maar schrikken was het wel.”

In Grazia's Zomerboek blikken tien vrouwen terug op hun holiday from hell. Nu in de winkel of hier te bestellen.

Bron: Grazia (Renée Brouwer) | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws