Een vakantie om (nooit) te vergeten: ‘Met loeiende sirenes werden we afgevoerd’ 

'In no time stond de voortent én mijn vriend in de fik', blikt Josefine terug op haar holiday from hell.

Lekker zonnen en een beetje tot rust komen. Dat is toch vaak wel waar een vakantie omdraait. Helaas loopt het niet altijd zoals gepland. Josefine kan er helaas over meepraten. In Grazia’s Zomerboek blikt ze terug op een heftige vakantie in Zuid-Frankrijk.

Kamperen in Zuid-Frankrijk

“Mijn vriend en ik gingen een keer kamperen in Zuid-Frankrijk. Op een avond waren we aan het koken toen mijn vriend een extra gasflesje aansloot. Helaas ging dat helemaal mis. Op de een of andere manier schoot de fles los en kwam er gas vrij in het gezicht van mijn vriend.”

“Door de harde wind en het vuur waar al één pannetje water op stond, ontstond er brand. In no time stond niet alleen de voortent in de fik, maar ook mijn vriend.”

Sirenes

“Terwijl hij als een razende naar de douches rende, probeerde ik met een deken de vlammen in de voortent te doven. Een paar Duitsers boden hulp. Gelukkig viel de materiële schade mee, maar mijn vriend had veel pijn.”

“’s Avonds lag hij met koorts te ijlen in bed. In mijn beste Frans legde ik aan de campingbeheerder uit dat we met spoed een dokter nodig hadden. Volgens de man moest ik de ‘pompiers’ bellen, oftewel de brandweer. Die avond werden we met loeiende sirenes in een brandweerauto afgevoerd naar een dienstdoende arts. Mijn vriend bleek ernstige tweedegraads brandwonden te hebben. Met name zijn scheenbeen en zijn gezicht waren verschroeid. En dat allemaal door een gasfles.”

Dit verhaal stond eerder in Grazia’s Zomerboek 2021.

Bron: Renée Brouwer | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws