Linda Hakeboom deelt verdrietig nieuws: ‘Weer zes maanden chemotherapie’

'Ik heb een beetje een rare dag', begint Linda te vertellen.

Lees ook

Linda Hakeboom, die het afgelopen jaar vocht tegen borstkanker, deelde onlangs het positieve nieuws dat haar haar terug begon te groeien, en dat ze The Best Social Award voor 'Beste Instagrammer' had gewonnen. Helaas vertelt de presentatrice vandaag in haar Instagram Stories dat ze nu minder goed nieuws heeft gekregen: ‘Ik ga weer aan de chemotherapie.’

Rare dag

“Ik heb een beetje een rare dag”, vertelt de documentairemaakster. “Ik ga zo weer naar het ziekenhuis, na een heel lange tijd daar eigenlijk niet te zijn geweest. Ik ben vier weken een soort van ‘vrij’ geweest van de kanker. En dat voelde ook heel lekker”, vervolgt ze.

Linda gaat verder dat ze heeft genoten van het zonnige weer en dat ze het heerlijk vond om met mensen af te spreken die ze al een tijd niet had gezien. Helaas deelt Linda dat ze nu nieuws heeft gekregen dat ze omschrijft als een 'domper': “Want ik ga weer aan de chemotherapie, zes maanden lang.”

De presentatrice geeft aan dat ze dit best een heftig vooruitzicht vindt. “Ik heb er heel weinig zin in. Ik zal ook gewoon eerlijk zijn. Maar aan de andere kant: het moet ook gebeuren. We gaan het gewoon doen en ik zie wel weer hoe ik me ga voelen.”

Kanker is niet terug

Linda kreeg vervolgens veel vragen van haar followers over de chemo die ze zal ondergaan. “Ten eerste: nee, de kanker is níet terug! Gelukkig. Ik krijg deze aanvullende chemo, omdat er altijd een kans is dat er ergens in mijn lichaam een kwaadaardige cel achtergebleven is. Omdat er bij de operatie nog wat kwaadaardige rotzakjes zijn gevonden, moeten we daar toch vanuit gaan.” De presentatrice geeft daarna aan dat ze een lichtere chemo zal krijgen. “Ze noemen het ook wel ‘chemo light’, het gaat niet met een infuus, maar met pillen die je zelf thuis kan nemen.

“Bij de ene persoon valt ’t allemaal reuze mee. De ander heeft er zoveel last van dat-ie er vroegtijdig mee moet stoppen”, gaat ze verder. “Er valt niet te voorspellen hoe het bij mij gaat lopen. Maar spannend is het wel.” We wensen je heel veel sterkte de komende tijd, Linda!

Bron: RTL Nieuws, Instagram | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook