Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jinek-kijkers onder de indruk van Linda Hakeboom

Linda vertelde openhartig over haar zware chemokuur.

Linda Hakeboom

Halverwege augustus werd er borstkanker ontdekt bij presentatrice Linda Hakeboom en sindsdien zit ze in de 'medische molen', zoals ze dat zelf zegt. Woensdagavond schoof zij aan bij Jinek om hier openhartig over te vertellen. Daarmee raakte ze bij veel kijkers een gevoelige snaar.

Borstkanker

In augustus ontdekte Linda een knobbeltje bij haar borst. Niet veel later kreeg ze de gevreesde diagnose borstkanker. De presentatrice zit nu midden in de ingrijpende behandeling. Begin oktober begon ze aan haar eerste chemokuur, die haar 'gigantisch zwaar' valt. “Ik ben heel erg misselijk geweest. Ik moest aan veel dingen wennen, zoals dat alles anders smaakt en ruikt. En ik heb pijn in mijn botten. Ik kan niet anders zeggen dan dat het spannend en eng is.”

Toch weerhoudt het de presentatrice er niet van om haar verhaal te doen bij Jinek. Veel kijkers zijn diep onder de indruk van de manier waarop Linda vertelt over haar ziekte.

Voor lief nemen

Niet alleen laat de presentatrice weten hoe het behandelplan eruitziet, ook gaat ze diep in op alle emoties die bij deze ziekte komen kijken. Zo was er eerst de angst dat ze niet lang meer zou hebben: “Je houdt er rekening mee dat het over is.” Dat gevoel wordt nu wel minder, vertelt ze.

“Soms ben ik heel erg patiënt, maar op de dagen dat ik me goed voel ben ik ook heel erg níét patiënt. Hiervoor zijn alle dagen een gegeven en nu zijn alle dagen mij gegeven. Ik ben er, ik leef, ik krijg wel een zware behandeling, maar het gaat en ik neem niks meer voor lief.”

Reacties

Het aangrijpende verhaal van Linda gaat de Jinek-kijkers niet in de koude kleren zitten. "Wat ben je sterk en waanzinnig positief", "Wat een sterk mens" en "Indrukwekkend hoe open en eerlijk zij over haar borstkanker praat", zijn enkele van de reacties op Twitter. Amen!

Haar verhaal

Op haar social media houdt de presentatrice en documentairemaakster haar volgers ook op de hoogte van alle ontwikkelingen. Zo vlogt ze onder andere over haar behandelingen. “Delen biedt ook troost. Ik denk dat het mensen ook heel dicht bij elkaar kan brengen als je mensen ook de rotzooi in je leven kunt laten zien.”

Vanaf het begin wil Linda ook laten zien hoe belangrijk is om jezelf te checken op symptomen, iets waar ze zelf vroeger weinig bij stilstond.

Misschien ook voor jou:
Vrouw waarschuwt voor dít onbekende symptoom van borstkanker
Showbizz
  • Tips en Weetjes
  • Brunopress