Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Onderzoek wijst uit: mensen die voicememo's sturen zijn irritant

Oops...

voicememo's

Even snel je besties updaten na die ene date of vertellen hoe het feestje van de vorige avond is verlopen: we doen het graag in een voicememo. Het scheelt je flink wat typewerk, kost minder energie dan bellen en je verhaal komt beter over. Helaas wordt de voicememo-functie niet door iedereen gewaardeerd. Sterker nog: uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen die voicememo's versturen irritant zijn.

Millenials

Bellen is passé en spraakmemo’s zijn hot en happening. Dit zeggen deskundigen over de functie van Whatsapp. En met name bij millennials is deze functie erg in trek. Verschillende onderzoeken tonen namelijk aan dat millennials een enorme hekel hebben aan bellen. De reden? Voicemails.

Wanneer je iemand belt en die persoon neemt niet op, dan eindig je automatisch bij de voicemail. Een domper wanneer je je hart wilt luchten bij iemand zonder eerst een bericht te moeten typen. Voicememo’s kun je daarom ook het beste zien als voicemails. Helaas is de functie heel gemakkelijk, en zijn we er vaak schuldig dat we meerdere voicememo’s sturen. Uit onderzoek blijkt dat dit er juist voor zorgt dat ze als irritant beschouwd worden. Net als de mensen die het sturen. Guilty as charged.

Tips

Als je toch je verhaal wilt doen zonder dat iemand zich daaraan stoort, zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden. Bedenk bijvoorbeeld waar die persoon op dat moment is en of diegene het bericht kan luisteren. Probeer ook alleen berichten te sturen die goed te verstaan zijn en zorg ervoor dat je niet in de wind staat. En stuurt de persoon jou alleen maar tekstberichten, dan kun je dat beter ook terugsturen. Op deze manier ben je dus (volgens onderzoekers) nét iets minder irritant.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Misschien ook voor jou:
Hebben: hier scoor je het famous iPhone-hoesje uit Emily in Paris
Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • BrunoPress