Robbert Rodenburg over taboe rondom kinderwens van same-sex stellen

De influencer geeft aan dat niet iedereen altijd positief reageert als hij het over zijn kinderwens heeft.

Lees ook

Geraldine Kemper was onlangs te gast bij de YouTubeserie Open Kaart van Robbert Rodenburg. De twee bespraken daar onder andere taboes die meer aandacht moeten krijgen. Voor Robbert was dat het taboe rondom same-sex koppels die kinderen willen.

Taboe doorbreken

“Welk taboe moet volgens jou meer aandacht krijgen?”, leest Geraldine voor in de aflevering. De presentatrice vindt dat er veel meer gepraat moet worden over seksueel geweld. “Het gebeurt nog zo vaak, maar mensen durven het er niet over te hebben. En dat zorgt voor veel meer trauma’s”, geeft de presentatrice aan. Ze wil dan ook dat slachtoffers dit onderwerp niet langer in de doofpot hoeven te stoppen.

Geraldine vraagt vervolgens welk onderwerp Robbert meer aandacht wil geven. De presentator geeft aan dat er nog steeds een taboe rust op same-sex stellen die kinderen willen. “Ik merk dat mensen ongemakkelijk worden als ik erover begin dat ik een kinderwens heb”, vertelt Robbert, die zelf op mannen valt. “En wanneer lees je daar nou over? Dat een man en een andere man of een vrouw en een andere vrouw kinderen willen? Ik zie het zo weinig.”

Vervolgens kaart Robbert een ander probleem aan. “Dat komt natuurlijk omdat het ook zo lastig is. Het is echt een heel moeilijk proces. Het kost heel veel geld en daarnaast is het heel moeilijk om er toestemming voor te krijgen. En je moet zoveel jaar stabiel samen zijn. Dat is echt een heftig proces.”

Heftige mening

De host noemt vervolgens een voorbeeld van hoe mensen weleens reageren op het feit dat hij een kinderwens heeft. “Ik heb dat ook in mijn familie gehad met ooms en tantes. Dat ik zei dat ik kinderen wil. Mensen hebben daar dan nog echt wel een heftige mening over. Ik denk dat een groot deel van Nederland dat nog niet vindt kunnen.”

“Mensen zullen ook niet heel snel zeggen: ik ben erop tegen. Maar ik merk dat mensen gewoon vinden dat een kind een vader en een moeder nodig heeft. Dan zeggen mensen tegen mij: 'Twee mannen kunnen niet die moederrol vervullen.' Ik kan me daar zo boos over maken. Dat stuk begrijp ik echt niet.” Robbert geeft aan dat een kind vooral liefdevolle ouders nodig heeft. “En hoeveel kinderen groeien op met alleen een vader of moeder?”

Kinderwens

Robbert deelt vervolgens dat hij zelf nog niet heel erg bezig is met zijn kinderwens. “Ik heb wel altijd gezegd dat ik dat zou willen zodra ik een steady relatie heb. Uiteindelijk weet ik nooit hoe het loopt (…). Ik zou het heel tof vinden als ik uiteindelijk een liefdevolle relatie en de financiële middelen heb om iemand de beste opvoeding te geven die er is. Dan wil ik dat wel heel graag.”

Bekijk het hele gesprek tussen Geraldine en Robbert hieronder.

Bron: Open Kaart | Beeld: YouTube

Laatste nieuws

Zie ook