Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Geraldine Kemper over maatschappelijke druk om kinderen te krijgen: 'Ik vind dat heel vermoeiend' 

'Ik ben daar nog lang niet klaar voor.'

Geraldine Kemper

Het komt helaas nog regelmatig voor dat een vrouw die de dertig is gepasseerd een maatschappelijke druk voelt om te gaan trouwen en om kinderen te krijgen. Geraldine Kemper kan erover meepraten. In de YouTubeserie Open Kaart van Robbert Rodenburg vertelt ze onder andere over het ervaren van die sociale druk.

Maatschappelijke druk

Geraldine vertelt in haar gesprek met Robbert dat ze in de toekomst misschien wel kinderen wil met haar huidige partner: "Maar dat vind ik nog zo ver weg. Ik ben nog maar zo kort met hem samen” verklaart ze.

Robbert kaart vervolgens een probleem aan waar meerdere vrouwen nog weleens mee te maken hebben. Zo deelt hij dat vrouwen, zodra ze de dertig zijn gepasseerd, van buitenaf een druk kunnen voelen om te trouwen of om kinderen te krijgen. "Merk jij dat?", vraagt de host zich af. “Ja”, zucht Geraldine. “Ik vind dat heel vermoeiend."

"Ik ben nu 31. Er wordt heel vaak, ook in interviews, gevraagd: 'Hoe ziet het met de kinderen?'. Ik weet het allemaal niet", geeft ze eerlijk toe. "Je weet ook niet of je wel kinderen kunt krijgen, of dat allemaal lukt”, verklaart de presentatrice. “Dat wordt gewoon door de maatschappij op ons gelegd (…) En ik ben er ook nog lang niet klaar voor.”

Nieuwe relatie

Begin maart was Geraldine te zien in het programma Rooijakkers over de vloer en hierin vertelde ze over haar nieuwe vriend Freek. "Ik ben echt heel erg verliefd. Ik vind het ook heel leuk om dit hardop te zeggen."

Dat de twee gelukkig zijn met elkaar werd al snel duidelijk. Zo biechtte Geraldine zelfs op dat de coronatijd door haar nieuwe lover een leuke periode geworden is. "Ik ben heel erg verliefd. En dat maakt eigenlijk corona, heel die lockdown, best wel leuk."

Misschien ook voor jou:
Zo ziet het zusje van Geraldine Kemper eruit
Showbizz
  • Open Kaart
  • BrunoPress
  • YouTube