Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Geraldine Kemper over omgaan met negatieve reacties

'Ik focus me op de positieve dingen.'

Geraldine Kemper

Geraldine Kemper was onlangs te gast bij de YouTubeserie Open Kaart van Robbert Rodenburg. De presentatrice vertelde tijdens dit gesprek over onder andere maatschappelijke druk die ze weleens ervaart én over wat negatieve reacties met haar doen: “Die zijn gewoon k*t.”

Negatieve reacties

Sinds de komst van social media kunnen veel fans in contact komen met hun idolen. Maar het is nu ook veel makkelijker geworden om negatieve reacties naar BN’ers te sturen. Helaas krijgt ook Geraldine weleens te maken met online haat. “Dat is echt niet leuk”, vertelt ze.

“Ik heb een soort nieuwe strategie: ik lees het zo min mogelijk”, vertelt ze over online berichten. “Wat wel jammer is, want daardoor mis ik ook de mooie dingen. Maar ik merkte gewoon dat het me toch iets deed (de negatieve reacties, red.)”, vervolgt ze. “Ik kijk daarom ook niet meer op Twitter.”

Overstap RTL

Geraldine geeft aan dat ze ook meer kritiek ontvangt sinds ze is overgestapt van BNN naar RTL. “Mensen hebben gewoon altijd iets te klagen”, reageert ze. “En niet iedereen kan je altijd leuk vinden, maar dat dan zo uiten… Ik trok dat niet zo goed”, vertelt Geraldine over nare comments en tweets die ze weleens heeft ontvangen.

De presentatrice richt zich dan ook liever op de mooie dingen in haar leven. “Ik moet me meer focussen op het positieve”, deelt ze. “Ik heb heel lieve mensen om me heen en daar focus ik me altijd op. Ik heb vet leuke vrienden en ik doe leuk werk. En er zitten altijd mensen tussen die me niet leuk vinden: prima.”

Misschien ook voor jou:
Geraldine Kemper onthult of ze ooit als deelnemer mee zou willen doen aan Big Brother 
Showbizz
  • Open Kaart
  • BrunoPress
  • YouTube