Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Geraldine Kemper onthult of ze ooit als deelnemer mee zou willen doen aan Big Brother 

Ook vertelt Geraldine wat haar rol wordt als presentatrice van Big Brother.

Geraldine Kemper

Big Brother is terug en niemand minder dan Geraldine Kemper is een van de twee presentatoren. Aan Grazia vertelt Geraldine wat we van dit nieuwe seizoen kunnen verwachten en of ze zelf honderd dagen opgesloten zou kunnen zitten in een huis vol camera's.

Big Brother presenteren

Het presenteren van Big Brother ziet Geraldine als iets heel speciaals. "Ik realiseer me steeds meer hoe bijzonder het is, het is natuurlijk de moeder van alle realityshows", begint de presentatrice. "De eerste editie startte in 1999 – toen was ik negen, dus nog te jong om te kijken. Ik weet alleen dat het iets groots was en dat Bart erin heeft gezeten. Ik denk dat mijn generatie, maar ook jongere mensen, heel benieuwd is naar wat het nu eigenlijk is, en ik hoop dat er rond deze Big Brother 2.0 net zo’n buzz ontstaat.”

Hoewel Geraldine niet met de kandidaten in het Big Brother-huis zit, zit de presentatrice zeker niet stil. "Je hoort mij als voice-over van de recap, die dagelijks te zien is op Videoland en RTL 5", vertelt ze over haar rol. "Daarnaast presenteer ik samen met Peter (Peter Van de Veire, red.) de wekelijkse liveshow. Hierin kijken we terug op hoe de week is verlopen in het huis. We praten met mensen die het huis verlaten of misschien wel nieuw erin gaan. En omdat het een sociaal experiment is, zullen we ook met deskundigen spreken over dingen die er zijn gebeurd. Wij komen zelf niet in het huis, maar kunnen het door de ramen wel zien."

Zelf meedoen

Of Geraldine ooit als bewoner in het Big Brother-huis zou willen zitten? Daar lijkt het niet op. “Mijn eerste reactie is ‘nee’, omdat het me lastig lijkt om honderd dagen weg te zijn van alles en iedereen. Ik heb Expeditie Robinson gedaan, en die 32 dagen vond ik al heel heftig; ik had heimwee en verlangde naar de mensen thuis."

"Big Brother is behalve een sociaal experiment ook een spel waarmee je geld kunt verdienen. Mij lijkt het vermoeiend om continu ‘aan’ te moeten staan en steeds te moeten denken: Wie is de leider van de groep? Wie moet ik te vriend houden? Aan de andere kant lijkt het me wel relaxed om honderd dagen weg te zijn van de wereld en niet met je mobiel, e-mailtjes en werk bezig te hoeven zijn. Even in die bubbel leven.”

Check vanaf 4 januari elke werkdag om 21.30 uur Big Brother bij RTL 5 en Videoland, en op zaterdagavond Big Brother: Live. De livestream is 24/7 te volgen bij Videoland.

Misschien ook voor jou:
Zo ziet het zusje van Geraldine Kemper eruit
Showbizz
  • Grazia (Jill Waas)
  • BrunoPress