Kim Feenstra doet boekje open over moederschap

Van slapeloze nachten in de club naar slapeloze nachten met een huilende baby.

Lees ook

De party days heeft Kim Feenstra achtergelaten voor slapeloze nachten met baby Brooklyn. Na een lang IVF-traject raakte ze eindelijk zwanger van de kleine spruit. Of ze moest wennen aan het moederschap en hoe ze het ervaart, deelt ze in de nieuwste Beau Monde.

Zwangerschap

Waar sommige vrouwen geen moeite hebben met zwanger worden, is dit voor veel vrouwen niet zo makkelijk. Daar weet Kim Feenstra alles van af. Na een lang en zwaar IVF-traject werd ze zwanger van zoontje Brooklyn. Hoewel ze dolblij was om in verwachting te zijn, was de zwangerschap lang niet altijd een roze wolk. “Ik zat echt enorm te kloten met mijn hormonen. Daar heb ik zoveel last van gehad”, vertelt ze aan Beau Monde.

“Ik denk dat er veel meer vrouwen zijn die struggelen met hun hormonen en daardoor niet kunnen genieten van de zwangerschap”, gaat het model verder. “Ik wil dat taboe doorbreken. Je wordt niet zomaar zwanger en daar moet je heel blij mee zijn. Sommige mensen vinden het dan onbegrijpelijk om te horen dat je even niet zo goed in je vel zit. Het feit dat je zwanger bent, hoeft echt niet te betekenen dat je elke dag op een roze wolk leeft, want geloof mij: dat is absoluut niet zo.”

Van sociaal dier naar mama

De kleine Brooklyn is inmiddels amper een half jaar oud, maar het voelt alsof hij er altijd is geweest, vertelt Kim verder. “Het is geen moment raar geweest en ik heb geen moment moeten wennen aan zijn aanwezigheid. Het verliep meteen heel organisch en ik ben superblij dat hij gezond is.”

Toch was het voor het model wel even schakelen om haar sociale leven om te ruilen voor het gezinsleven. “Als je voor het eerst net moeder bent geworden, zit je in een soort zelf-isolatie. Je wilt contact onderhouden, maar het lukt niet”, weet Kim te vertellen. “Vroeger was ik een sociaal dier dat met iedereen die ik liefheb contact probeerde te onderhouden en deed ik mijn uiterste best om het iedereen naar de zin te maken, maar door de komst van Brooklyn ben ik daar relaxter in geworden. Als iemand mij gaat afrekenen op het feit dat ik even niet reageer op een appje of geen tijd heb om af te spreken, dan ben je gewoon geen goede vriend of vriendin.”

Benieuwd naar het hele interview met Kim Feenstra? Je leest 't in de nieuwste Beau Monde. Vanaf morgen in de winkel!

Bron: Beau Monde (Anne Tonen) | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook