Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kim Feenstra blikt terug op IVF-traject: 'Het is geen romantisch proces maar wel met evenveel liefde'

'Ik wist diep vanbinnen dat het deze keer zou lukken.'

Kim Feenstra IVF

Kim Feenstra, sinds een aantal maanden de moeder van zoontje Brooklyn, maakte er nooit een geheim van dat zwanger worden bij haar niet makkelijk ging. Op Instagram deelt het model nu een openhartig bericht over haar IVF-traject, dat toch wel heel bijzonder bleek te zijn.

Bijzondere dag

Kim had nooit iets met Valentijnsdag, tot vorig jaar. Op Instagram blikt ze terug op de bijzondere dag. "Stan en ik zitten samen tegenover de assistent van dokter Verhoeve. 'Zo de afspraak ging goed zie ik? Nou dan kunnen we meteen een datum inplannen voor een nieuwe terugplaatsing. Volgende week zijn nog plekjes over. 11 februari doen?''

In eerste instantie gaat Kim akkoord, maar bedenkt zich dan dat ze toch liever een andere datum wil: 14 februari. "Ik hoor Stanley lachen. 'Aaah, de dag van de liefde' zegt de assistente. Nou, laat ik eens kijken. 'Ja! Dat kan zeker' zegt ze opgetogen. 'Mooi', zeg ik. Ik kijk naar Stan, hij lacht en mijn hart maakt een sprongetje."

Schot in de roos

Op 14 februari 2020 was het zover, de terugplaatsing. "We zijn hier al eerder geweest dus we weten precies wat ons te wachten staat. Het is geen romantisch proces maar wel met evenveel liefde", schrijft Kim. "We kijken via de camera mee naar ons embryo. 'Dit is een sterke', zegt de arts. 'Hij is 8 cellig. Ziet er prachtig uit'. 'Stop hem er maar in, ons wondertje', zegt Stanley. Ik lach en knijp in zijn hand. Ik krijg een warm gevoel. En wist diep vanbinnen dat het deze keer zou lukken."

En ze had gelijk, want dit jaar bracht ze Valentijnsdag door met twee mannen. "Vandaag ben je 121 dagen, 17 weken en 2094 uren. Ik had nooit iets speciaals met Valentijn. Tot nu. Dit blijft één van de mooiste datums in mijn leven. Ik ben dankbaar. Je bent het mooiste wat ik heb. 14 februari 2020 zal ik nooit vergeten. Cupido wist het al langer. Je was oprecht een schot in de roos."

Misschien ook voor jou:
Kim Feenstra over een broertje of zusje voor Brooklyn: 'Het is niet zo easy peasy'
Showbizz
  • Happy in Shape
  • BrunoPress, Instagram