Emotionele Ferry Doedens over einde GTST-periode: ‘Ik heb er echt buikpijn van’

"Het voelt heel gek."

Lees ook

Ferry Doedens was gisteravond voor het laatst als Lucas Sanders in Goede Tijden, Slechte Tijden te zien. De acteur was twaalf jaar lang in de soap te zien en geeft in zijn vlog toe dat hij met pijn in zijn hart afscheid nam van de set en zijn collega's.

Draaidag Bloemendaal

Ferry deelt in zijn nieuwste vlog op zijn YouTubekanaal hoe zijn laatste buiten-draaidag voor GTST eruitzag. De acteur vertelt onder andere dat hij zijn laatste buitenscène voor de soap in Bloemendaal opneemt. Dat de opnames voor GTST er voor Ferry bijna opzitten, gaat hem niet in de koude kleren zitten. “Ik heb er echt buikpijn van”, deelt Ferry als hij onderweg is naar de set.

“Het voelt heel gek. Zo meteen stap ik in een taxi en ben ik weg. Ik voel me er best wel een beetje verdrietig door”, vervolgt de acteur. “Ik vind het heel gek.”

Laatste dag

Als Ferry zijn laatste scène in Bloemendaal heeft opgenomen, vertelt hij wat er vervolgens door hem heengaat. “Wat voelt dit gek. Ik ben heel verdrietig.”

“Het was eigenlijk maar een gewone buitenopname, maar toch kijk je meer naar het licht en naar wat andere mensen doen. Gewoon om een soort herinnering voor jezelf te maken”, biecht Ferry op.

“Ik kan niet uitleggen in die twaalf jaar tijd… Hoeveel ik van mijn karakter hou, van Lucas. Het is gewoon een deel van me en nu valt dat weg; alsof een stukje van mij wegvalt. Ik kan het niet goed uitleggen, het is een gevoel”, stamelt de acteur.

Afscheid Lucas

Als de allerlaatste dag van Ferry in de studio dan is aangebroken, geeft hij toe dat hij het er moeilijk mee heeft. “Ik ben wel rustig, ik wil het niet al te beladen maken. Maar ik merk dat ik het er wel echt moeilijk mee heb.”

“Ik had het er gisteren iets moeilijker mee dan nu, omdat het gewoon goed is… Ik heb zolang naar dit moment toegeleefd, dat het is wat het is. Soms moet je die dingen ook gewoon accepteren.”

Op Instagram laat de acteur dan ook weten dat het tijd is voor nieuwe avonturen en nieuwe uitdagingen.

Beeld: BrunoPress | Video: YouTube

Laatste nieuws

Zie ook