Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ferry Doedens openhartig over OnlyFans-account: 'Ik kan er goed van leven'

"Het is een leuke boterham."

Ferry Doedens

Gisteravond schoof Ferry Doedens aan bij Jinek om te praten over zijn OnlyFans-account. Ondanks dat het in eerste instantie niet de bedoeling was dat heel Nederland van dit account af zou weten, is hij er nu oké mee. "Ik heb er best wel lol in en zie het als creatief ondernemen."

Geruchten

Een aantal weken geleden draaide de geruchtenmolen al overuren. Meerde media beweerden dat Ferry actief was op OnlyFans – een website waar mensen zelf erotische foto's en video's kunnen delen. "Ik ben van nature nieuwsgierig en zoek weleens de randjes op. Van horen zeggen kwam ik erachter dat hiermee veel geld te verdienen valt", begint Ferry bij Jinek.

De acteur had op dat moment weinig acteerklussen en voelde zich naar eigen zeggen onzeker. "Ik had geen plan B en ik heb een huur die nog doorloopt. Dus op een gegeven moment heb ik een account aangemaakt."

Foutje

De acteur zette uit voorzorg zijn account niet open voor mensen die in Nederland, Duitsland of België wonen. "Maar je hebt altijd mensen die een omleiding kunnen zoeken. En dus begonnen mensen mij in het Nederlands te benaderen."

Het duurde niet lang tot het aantal abonnees op Ferry's account sky high ging. "Toen had ik het gevoel: er is geen weg meer terug. Dit gaat uitlekken. Dat zag je ook bij een aantal andere bekende Nederlanders. Ik raakte een klein beetje in paniek."

De acteur wist zichzelf te herpakken en besloot zijn moeder – met wie hij een enorm goede band heeft – in te lichten. "Ze reageerde heel lief. Ze veroordeelt me niet en ze is nog steeds heel trots op me. Ze zei letterlijk: go for it."

Leuke boterham

Met de motiverende woorden van zijn moeder in zijn achterhoofd, besloot Ferry er helemaal voor te gaan. "We leven in een liberaal, tolerant land. We kijken met z'n allen weleens porno of naar intieme foto's. Laten we niet zo preuts doen. Ik heb er eigenlijk best wel lol in, en het is een leuke boterham. Ik kan er goed van leven."

Of dit het einde van Ferry's carrière betekent? Absoluut niet. Hij heeft naar eigen zeggen nog veel ambities als zanger en acteur. "Al begrijp ik dat voor sommige mensen de deur misschien even dicht is."

Misschien ook voor jou:
Ferry Doedens heeft het moeilijk met vertrek uit GTST
Showbizz
  • AD
  • BrunoPress