Zien: Dave Roelvink plaatst lieve foto met vriendin Jazzlyn op Instagram

Dries Roelvink laat zich uit over acties van Dave bij Amsterdamse rellen: 'Ik hou mijn hart vast'

Toch is Dries naar eigen zeggen niet boos op zijn zoon.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Dries Dave

De afgelopen weken was Dave Roelvink op Instagram te zien als 'razende reporter'. Daar deed hij verslag van de rellen in Amsterdam. Aan Radio Veronica vertelt vader Dries Roelvink hoe hij over de situatie denkt.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

In de gaten houden

In het afgelopen weekend keken tienduizenden mensen naar de livestreams van Dave. Op Radio Veronica laat vader Dries zich uit over de acties van zijn zoon. Naar eigen zeggen moet hij Dave altijd een beetje in de gaten houden.

"Hoewel ik de laatste maanden eigenlijk nog redelijk tevreden over hem was", legt de zanger echter uit. "Hij woont samen, draait niet meer, er wordt geen alcohol meer gedronken, hij was goed aan het sporten en kwam dichtbij mij wonen. Dat vond ik ook wel prettig", legt Dries uit.

Bezig met volgers

Hoewel het volgens Dries goed gaat met zijn zoon, schrok hij enorm van Dave zijn acties in het afgelopen weekend. Volgens zijn vader is Dave veel bezig met zijn volgers op Instagram – waarvan het aantal inmiddels al op ruim 600.000 volgers staat.

Een groot deel van Dave zijn volgers kijkt naar de 'getuigenverslagen' van het model en sporen hem dan ook aan om steeds verder te gaan. "Er keken opeens al 25.000 mensen mee en die zeggen dan allemaal tegen hem: ‘Dave, ga dichterbij en laat zien wat er gebeurt'", legt Dries uit. De zanger keek zelf ook mee en begon zich op den duur zorgen te maken. "Toen begon ik natuurlijk ook berichtjes te sturen van: ‘Kijk je wel uit?’."

Ondanks de goedbedoelde adviezen van zijn vader, lijkt Dave niet te willen stoppen. "Volgens hem was het zo succesvol op Instagram, dat hij zei: ‘Als dat zondag weer gebeurt, dan ga ik weer’."

Valse perskaarten

Toen de zelfbenoemde reporter een foto met vervalste perskaarten op Instagram plaatste, kwam journalistenvakbond NVJ in actie. De vakbond wilde zelfs juridische stappen ondernemen, maar toen Dave de foto verwijderde zagen ze daarvan af. "Dat heeft hij gelukkig terug kunnen draaien. Maar, ik houd altijd m’n hart vast met hem", zegt Dries over deze actie. Hij werd dan ook niet boos op zijn zoon. "Hij is 26 en ik houd hem in de gaten, maar ik kan hem niet meer helemaal sturen naar mijn wensen."

Ook wil Dries benadrukken dat er niks is 'misgegaan' met zijn zoon. "Ik heb twee zoons. Eén leeft als een monnik, daar heb ik totaal geen zorgen over. En Dave, ja, die moet je altijd een beetje in de gaten houden." En toch heeft Dave ook hele mooie kanten volgens zijn vader. "Het is een lieve jongen. Hij is goed met oudjes, kinderen, dieren. Je kan op hem bouwen, hij heeft alleen een randje."

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');