Bridgertons Regé-Jean Page en Jonathan Bailey doen boekje open over steamy scènes

In tegenstelling tot veel kostuumdrama’s schuwt Bridgerton de intieme scènes niet.

Lees ook

Wie Bridgerton heeft gekeken kan er niet om heen dat de serie ook behoorlijk wat actie tussen de lakens in beeld brengt. Acteurs Regé-Jean Page (Simon) en Jonathan Bailey (Anthony) weten dat maar al te goed. Met Grazia praten de heren onder andere over het opnemen van deze steamy scènes.

Shonda Rhimes

Niemand minder dan Shonda Rhimes is een van de uitvoerend producenten van Bridgerton. Dit alleen was voor Regé-Jean en Jonathan al een reden waarom ze graag in Bridgerton wilden spelen. “Toen bleek dat Shonda Rhimes erbij betrokken zou zijn, was ik helemaal excited. Zij wist een slimme, sexy, grappige twist te geven aan wat we tot nu toe kenden als kostuumseries”, vertelt Regé-Jean aan Grazia.

Jonathan sluit zich hierbij aan: “Ze maakt series zonder onderscheid te maken in ras, seksuele geaardheid of gender. Haar shows zijn altijd een juiste afspiegeling van de samenleving zoals we die ook om ons heen zien.”

Intieme scènes

Eerder deed Regé-Jean al eens een boekje open over hoe het was om de sexscènes voor Bridgerton op te nemen. Hij gaf aan dat dit niet altijd een pretje was. Dat deze scènes veelal vanuit een vrouwelijk perspectief werd gefilmd is iets wat de mannen belangrijk vinden.

“De boeken en de serie gaan over Daphne die controle over haar eigen leven neemt, en daar neemt ze de kijker in mee. Het is logisch dat ze ook in de sexscènes de leiding pakt en laat zien hoe krachtig ze is. Simon lijkt de sterkste aan het begin, maar wat het verhaal zo goed maakt, is dat ze uiteindelijk op gelijke hoogte staan, of zij hem misschien zelfs overstijgt”, deelt Regé-Jean.

Ook werd er op de set altijd rekening gehouden met dat iedereen zich goed moest voelen tijdens het opnemen van de steamy scènes. “We hadden op de set een vrouwelijke intimiteitscoördinator. Zij zorgde er niet alleen voor dat iedereen zich comfortabel voelde tijdens de intieme scènes, maar ook dat het verhaal op de juiste manier werd verteld. Je ziet meestal sexscènes vanuit een mannelijk perspectief, dat is zo zonde voor jonge vrouwen die alles zelf nog moeten ontdekken. Wat ik goed vind aan deze serie is dat zodra de vrouwen zich emotioneel sterker voelen ze ook seksueel meer kracht krijgen. Ik denk dat dat de boodschap is die je aan andere vrouwen wilt laten zien: het moet van twee kanten komen.”

In de nieuwste Grazia lees je het hele interview met Jonathan Bailey en Regé-Jean Page. Morgen in de winkel!

Bron: Grazia (Jill Waas) | Beeld: Bridgerton

Laatste nieuws

Zie ook