Grazia X Fajah healthy mind & lifestyle challenge: ‘Hoe motiveer ik mezelf om te gaan sporten?’

Zó krijg je jezelf in het nieuwe jaar van die bank af.

Is je dieet alweer mislukt voordat 2021 goed en wel begonnen is? Met de Grazia X Fajah healthy mind & lifestyle challenge lukt die switch naar gezonder leven wél. In de motivatievideo van vandaag beantwoordt Fajah de vraag: “Hoe motiveer ik mezelf om te gaan sporten?”

Motivatie om te sporten

Ben jij het nieuwe jaar begonnen met wilde sportplannen, maar is er nog maar weinig van gekomen? No worries, je bent niet de enige. Toch betekent dit niet dat je bij de pakken neer moet zitten. Fajah vertelt hoe je langzaamaan de motivatie om te sporten kunt vinden.

“Eigenlijk heel simpel: je moet de lat gewoon niet te hoog leggen. Het moet rustig een gewoonte worden in je leven, zoiets duurt drie à vier maanden”, legt Fajah uit.

Fajah to the rescue, aangezien ze in de motivatievideo van deze week uitlegt hoe je zo'n sportritme oppakt. Let's go.

Challenge van de week:

Het doel van de week is beginnen met bewegen. Volgens Fajah is het een goede start om gemiddeld drie tot vijf keer per week te bewegen. Schrik niet: dit mag ook gewoon een workout van vijf minuten of een kwartiertje zijn. “Probeer bijvoorbeeld eens vijf minuten lang touwtje te springen. Doe dit vervolgens iedere dag een minuut langer, enzovoorts. Zo blijf je in beweging.” Good luck!

New year, new you

Gezonder leven, toch die extra kilo’s waar je zo van baalt verliezen, stoppen met roken of méér sporten begint met een switch in je hoofd. Oftewel, je mindset veranderen en andere lifestyle keuzes maken. Om dit te bereiken gaat Fajah Lourens via Grazia.nl vier weken lang een motivatievideo delen, met bijbehorende opdrachten.

Onderwerpen als ‘Hoe krijg ik een beter zelfbeeld?’ ‘Hoe motiveer ik mezelf om te gaan sporten?’ en ‘Hoe houd ik die gezonde lifestyle vol voor de lange termijn?’ komen hierin aan bod. Daarnaast deelt Fajah wekelijks een healthy recept uit haar nieuwe boek Killerbody Lifestyle. Ga jij de challenge met ons aan, op weg naar een 2.0 versie van jezelf?

Vier weken lang verschijnt er elke maandagmiddag een healthy recept op Grazia.nl en elke vrijdagmiddag kun je een motivatievideo vinden op ons Instagramaccount en op de website. Doe jij mee?

Beeld: Martika de Sanders

Laatste nieuws