Zien: zo zag Mark Rutte er vroeger uit

Ken jij de minister-president terug?

Lees ook

Wat zijn politieke carrière betreft, gaat het Mark Rutte voor de wind. We zitten immers al in het kabinet-Rutte III. Maar ook in zijn jongere jaren hield de politicus zich al bezig met de politiek en guess what? Daar zijn een aantal foto’s van.

Op jonge leeftijd in de politiek

Al op jonge leeftijd hield Mark er een liefde voor de politiek op na. Zo was hij op zeventienjarige leeftijd al voorzitter van de VVD-jongerenorganisatie JOVD in Den Haag. De foto hieronder stamt uit die tijd en het is overduidelijk wie van het vijftal de jonge Mark was.

Studeren

Toen hij wat ouder werd, nam Mark van 1988 tot 1991 de rol van voorzitter van de landelijke JOVD op zich. Later, van 1993 tot 1997, was hij lid van het hoofdbestuur van de VVD.

Het lijkt er bijna op alsof Mark altijd al een carrière in de politiek ambieerde, maar dat is toch niet helemaal waar. Nadat hij het gymnasium afrondde, overwoog hij om naar het conservatorium te gaan vanwege zijn liefde voor pianospelen. Hij koos er echter toch voor om geschiedenis aan de Universiteit Leiden te gaan studeren.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook