doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Anouk is woest en haalt uit op Instagram

Anouk deelt sneer uit naar Mark Rutte

‘Wanneer ga je hier echt eens wat aan doen?’
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Anouk

Anouk spreekt zich op haar Instagram Stories fel uit tegen de minister-president. De zangeres vindt dat premier Rutte meer moet doen om demonstranten te beschermen.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

KOZP-demonstratie

Anouk laat van zich horen naar aanleiding van de Kick Out Zwarte Piet-demonstratie afgelopen zondag. De actiegroep wilde demonstreren op het Vrijthof in Maastricht, maar kreeg al snel te maken met honderden tegendemonstraten die onder andere met vuurwerk en eieren gooide. Ook naar de politie werd er met vuurwerk gegooid.

Op Instagram doet de actiegroep verslag: ‘KOZP demonstranten belaagd door honderden hooligans in Maastricht.’ Volgens Anouk is dit bericht nog te zacht verwoord. “Hooligans/tegenbetogers?” vraagt de zangeres in haar Insta-stories. “Jullie bedoelen gewoon racisten. Alle liefde voor de demonstranten van Kick Out Zwarte Piet, ik hoop dat jullie veilig thuis zijn gekomen.”

Sneer naar de premier

Anouk vindt het tijd dat Mark Rutte ingrijpt. “Minister-president, wanneer ga je hier echt eens wat aan doen?” schrijft ze in haar story, met daarachter een emoji-middelvinger.

Op haar feed laat Anouk ook zien dat ze het tijd voor verandering vindt. Veel van haar foto’s hebben plaatsgemaakt voor afbeeldingen protestafbeeldingen tegen Zwarte Piet. Ook haalde ze daarmee al eerder uit naar de premier. Bij een tekening van Rutte is te lezen: "Als minister-president van een verdeeld land dat kampt met agressie en discriminatie leek het Mark het beste om zich als leider totaal afzijdig te houden."

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');