Mascha Feoktistova doet boekje open over periode waarin zij gestalkt werd

"Dan stond er weer iets over de dood in een berichtje."

Lees ook

Mascha Feoktistova aka Beautygloss filmt haar leven dagelijks. De YouTuber staat al een flinke tijd in de schijnwerpers – en dat zorgt soms ook voor vervelende situaties. In gesprek met Robbert Rodenburg vertelt Mascha openhartig over haar ervaringen met stalkers.

Vreemde sms’jes

In de nieuwste aflevering van de YouTube-serie Open Kaart vertelt Mascha openhartig over haar meest bizarre ervaringen met stalkers. “Ik heb meerdere keren dit soort dingen meegemaakt”, begint ze. “De heftigste ervaring was met een man. Ik kreeg dan een sms'je (…) met een hele cryptische tekst als: 'Grappig hè, de dood'”, gaat ze verder.

De YouTuber ontving naar eigen zeggen de ene na de andere geheimzinnige tekst. Zo vertelt Mascha dat ze voor een persreis eens op Curaçao verbleef en om 3.00 uur 's nachts een berichtje ontving. “Dan stond er weer iets over de dood, en daar lag ik dan echt wakker van.”

“Toen heeft Gregor (Mascha's grote liefde red.) onderzoek gedaan naar het nummer. Het bleek uiteindelijk echt een viezig, oud ICT-mannetje te zijn. Super creepy, dus dit hebben we bij de politie gemeld.”

Niet fysiek

Mascha heeft gelukkig geen heftige fysieke ervaringen met een stalker, maar is wel op haar hoede. “Ik heb één keer gehad dat ik van een man rare berichtjes ontving. Toen moest ik ergens iets presenteren, en toen liep daar een man die enorm veel op hem leek.” Aangezien Mascha – voor coronatijd – regelmatig meet and greets deed, nam ze zichzelf vanaf dat moment voor altijd een beveiliger mee te nemen.

Mascha, als de powervrouw die zij is, biecht op dat ze eigenlijk nooit écht bang is geweest. “Het is wel raar, je krijgt een beetje een raar gevoel in je buik ervan. Het is gewoon creepy.”

Beeld: BrunoPress | Video: YouTube (Robbert Rodenburg)

Laatste nieuws

Zie ook